dinsdag 25 maart 2014

Woelrat in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Op internet las ik dat je dat met een ultrasone verjager kon doen. Ik dacht dat je dit alleen tegen mollen kon gebruiken maar het werkt ook als je een woelrat in de tuin hebt.


Ik heb dit zelf mogen ervaren.

De woelrat is eigenlijk dezelfde als de waterrat en is een knaagdier. Ze zijn familie van de woelmuizen. Het is een goede zwemmer en duiker en zit altijd dicht bij een water. Dus wanneer er een aantal in de tuin bij de vijver zitten moet de bestrijdingsdienst de woelratten bestrijden. In grootte en levenswijze zijn ze gelijk aan de mol.


Hun vacht is dicht en glanzend. Na een dag of neemt dit af en zal de woelrat zich stukje bij beetje gaan terugtrekken. Na een week of twee heeft de woelrat zich zover teruggetrokken dat hij niet meer in jou tuin verblijft, maar daar buiten.

Het bereik van een ultrasone woelrat verjager is afhankelijk van de capaciteit van het apparaat en de samenstelling van de grond. Het maakt niet uit welke richting de woelrat komt, aan beide zijden van de vangkoker zit een deurtje, dat zich netjes achter de woelrat sluit. De rat kan geen kant meer op, ontspannen is onmogelijk geworden. Een maal gevangen kun je de rat bij een oever ver van je huis uitzetten.


Ze vreten aan wortels van planten en groenten en vooral de wortels van fruitbomen zijn favoriet. Elke woelratfamilie bezit zijn eigen woon- en jachtgebied. Velt vzw is een non-profitorganisatie voor iedereen die ecologisch aan de slag wil in huis , de tuin en de keuken. Woelratten vragen om een iets andere aanpak.


Giften aan Velt zijn fiscaal aftrekbaar. Ratten in huis moeten altijd bestreden worden. Er zijn verschillende manieren om ratten te bestrijden. Dat bemoeilijkt voor woelratten de toegang tot de fruit- of moestuin. Half in de grond ingegraven flessen maken een vervelende fluittoon waar muizen niet van houden.


Sluit voedselvoorraden en bewaarplaatsen van groenten goed af. Uitwerpselen van bruine rat en woelrat. De uitwerpselen zijn meestal in de buurt van het water te vinden en niet in huis of bij het hol in de buurt.


De vorm van de uitwerpselen is cilindervormig.

Dit is een groot verschil met de bruine rat. Vet en vuil op hun lichaam laten vegen en donkere plekken achter op objecten en oppervlakken. Als u deze donkere, vieze plekken tegenkomt, is de kans aanwezig dat u last hebt van ratten of muizen in huis. Kijk naar eventuele andere signalen om vast te stellen of u inderdaad knaagdieren in huis hebt.


Hij kan tot 2gram wegen. Een volwassen woelrat is ong. De dikke en ruige vacht van de muskusrat is grijsbruin tot zwart en glanst.


Hij is plomp gebouw heeft een stompe snuit en kleine ogen en oren die verborgen zijn in de vacht. Dus we hebben hem heel vaak aangetroffen in deze kamer - naakt, want we sliepen naakt - en dan zat hij hier. Je zag het aan zijn gezicht, dan was hij heel erg van slag.


De uitgang kan zowel boven als onder de waterspiegel liggen. Het nest, een bal van gras en riet met een diameter van maximaal centimeter, ligt meestal in het hol. Bij een hoge waterstand liggen de nesten in pollen zegge. Hij wordt ook wel zwarte waterrat, hamsterrat, aardwolf of molmuis genoemd. Evenals de mol, graaft de woelrat een labyrint aan gangen onder uw tuin.


Over het algemeen is de woelrat minder gevaarlijk dan de bruine rat. Op deze manier kan de rat dus ook niet gemakkelijk ziektes overdragen. In plaats van gevaarlijk is dit beestje eerder vervelend te noemen in sommige gevallen.


Gelukkig blijven ze tussen de planten zitten en blijft het gazon gevrijwaar maar het wordt echt erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts