maandag 24 maart 2014

Olijfwilg op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? Boek het OP, Chaweng Beach. Olijfwilg op stam kunt u gedurende het hele jaar in model snoeien.


Olijfwilg op stam

Wenst u een mooie strakke bolvorm dan mag u hem gerust 3-keer snoeien. Meestal volstaat een snoeibeurd in mei en een in september. Elaeagnus ebbingei op stam. Lange takken kunnen na de bloei in augustus worden teruggesnoeid.


De hoogte van deze olijfwilg op stam is ongeveer 1cm. De beste tijd om deze olijfwilg op stam te snoeien is tussen november en maart, maar LET OP snoei niet als het vriest! Mooi wintergroen boompje met zilvergrijs groene bladeren. Hoe kunnen wij het beste bladvlooien bestrijden?


Olijfwilg op stam

Deze wintergroene boom is sterk en goed bestand tegen zeewind. Deze boom heeft glanzende grijsgroene bladeren en kleine witte klokvormige bloempjes. De olijfwilg wordt vooral vanwege het vaak mooie blad toegepast. Dat blad is soms grijs van kleur, wat in dit geval duidt op een goede droogteresistentie. Heel bijzonder zijn de bruine of zilverwitte schubben op de bladeren en takken die voor een wat metaalachtige glans zorgen.


U krijgt direct een bevestiging. Kies er dan voor olijfwilg als haag te planten! Dit geeft een haag van olijfwilgen een zacht uiterlijk. Na de winter krijgt de plant rode besjes waar vogels dol op zijn.


De Olijfboomspecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt. Het blad is grijsgroen, onderzijde grijswit. In de nazomer heeft deze olijfwilg geurende kleine witte bloemen. Doorgaans is de Eleagnus ook als bol op stam en als leiboom verkrijgbaar. Deze cultivar heeft bladeren glimmend donkergroen, onderzijde zilverachtig wit, met soms bruine punten.


Is goed bestand tegen invloeden langs de kust. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Dankzij de olijfwilg kunt u zorgeloos genieten van uw prachtige kustlocatie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het welzijn van uw haag. Europa, ook langs de kust. Onze Noord-Duitse, Deense, Zuid-Zweedse en Franse klanten zijn blij dat ze bij ons olijfwilg.


Aan iedere tak heeft de olijfwilg namelijk een stekel, wat helpt om dieren en andere ongenode gasten buiten te houden. Ook van de wilg heeft deze struik weinig weg. De elaeagnus ebbingei, in Nederland beter bekend als de olijfwilg , is vooral in kustgebieden een populaire haagplant.


Dat komt omdat de olijfwilg goed tegen zout en wind kan. De maximale hoogte van de olijfwilghaag is meter. De naam doet het misschien vermoeden, maar een olijfwilg heeft niks met een olijfboom te maken. Als u een haag heeft van deze heesters dan kunt u het best twee keer per jaar snoeien om een mooie compacte haag te krijgen. Deze olijfwilg is wintergroen en verlangt een plekje in de zon of halfzon.


Snoei dan in juli en nog een keer in het najaar. Begin met het graven van een ruim gat voor de wortels of kluit van de Olijfwilg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts