woensdag 26 maart 2014

Drakenbloedboom

Bij het snoeien van andere soorten komt matig vocht vrij wat kan irriteren. Het eten van bladeren door dieren kan leiden tot misselijkheid. De drakenbloedboom (Dracaena draco) is een plant die van nature voorkomt op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira.


De plant is vrijwel niet meer in wilde staat te vinden. Bescherm de mysterieuze magische ongelofelijke drakenbloedboom. De meesten zijn daardoor niet meer beschikbaar. Ik ben de dracaena draco zelf gaan kweken en draag zo mijn steentje bij aan het behoud van deze soort.


Zoek jij een bijzondere en magische kamerplant? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Je kunt de Dracaena huiskamerplant, ook wel bekend als drakenbloedboom , online kopen in de webshop.


Deze binnenplant is namelijk makkelijk in onderhoud en staat liever iets te droog dan te nat. De Dracaena is de meest geschikte kantoorplant. Eenvoudig en snel te bestellen.


Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw Dracaena gezond te houden. Dracaena is een 2soorten bestaand geslacht van planten uit de de aspergefamilie (Asparagaceae). Etymologie Dracaena marginata. Een sterke, onderhoudsvriendelijke plant, met niet al te veel eisen maakt van de Dracaena marginata ( drakenbloedboom ) een ideale plant voor de woonkamer en de werkplek. Het donkeregroene blad heeft sierlijke rozerode randen, wat deze plant tot een echte blikvanger maakt.


Het geslacht omvat karakteristieke planten als de drakenbloedboom (Dracaena draco) en de Dracaena cinnabari. Net als bij palmen is het mogelijk van mening te verschillen of dit echte bomen zijn. Anders dan de meeste eenzaadlobbigen kan bij Dracaena secundaire verdikking van de stam optreden. Dit gemak dient de mens als de plant binnenshuis wordt gehouden: ze heeft haar eigen reservoir. In Icod de los Vinos in het noordwesten lijkt het leven te draaien om die beroemde oeroude drakenbloedboom die het plaatsje rijk is.


Als je besluit die boom te bekijken en de wegwijzers braaf volgt, krijg je een plek in een treintje toebedeeld. Vooral de Dracaena Marginata is een bewezen luchtzuiverende kamerplant. Een Dracaena is erg makkelijk in onderhoud en kan goed staan op een standplaats met veel schaduw. Van de Dracaena bestaan er groene en bontgekleurde varianten.


Drakenbloedboom

Wanneer de plant aan de bovenkant wat droog aanvoelt is het tijd om hem water te gaan geven. Drakenbloedboom , waar plaatsen. Bestel hem nu bij Plantsome! Wil jij een grote drakenbloedboom van 1. Dit komt mede doordat deze plant oorspronkelijk uit Afrika komt, waar het klimaat nogal ruig is voor planten. Dracaena draco is een spectaculaire boom in volwassen stadium maar wordt alleen groot in gebieden daar waar het niet vriest.


Het is een langzame groeier. Als je deze boom groot wilt krijgen moet je hem opkweken op een warme plek. Het aantal soorten drakenplanten beslaat ongeveer veertig, ze komen oorspronkelijk voor in tropische en subtropische gebieden in Afrika, Azië en Midden-Amerika. De Latijnse naam Dracaena komt van het Griekse woord drakaina, wat vrouwtjesdraak betekent. Het verwijst naar de hars van de dracovariëteit.


Die is helderroo waar namen als drakenplant of drakenbloedboom vanaf zijn geleid. De hars wordt gebruikt in de verfindustrie. Iets majestueus, iets interessants en dat wordt alleen maar aangewakkerd door alle legendes die bij deze boom horen.


Volle zon dient vermeden te worden. Zet de plant niet de dicht bij een verwarming omdat de droge lucht niet goed is voor de plant. In kantoren doet deze plant het prima. De stradivarius violen werden geverfd met drakenbloed.


Drakenbloedboom

Groene planten die niet te veel aandacht nodig hebben dus. Hij heeft vrij weinig water nodig, en is dus echt een makkelijke, leuke groene collega om erbij te hebben. Deze zijn lichtgroen van kleur met een roze roodachtige randje op het blad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts