maandag 12 mei 2014

Notenboom kwekerij

Op de kwekerij zijn vaak diverse soorten vogels, insecten en andere dieren te vinden. Ook leveren wij een compleet groen-pakket voor alle beplantingsplannen. Van overheid tot particulier. Wanneer een plan nog niet geheel uitgewerkt is kunnen wij u ook van deskundig advies voorzien. Op zoek naar een mooie notenboom of zelfbestuivende walnoot?


Kom kijken naar onze kwaliteitsbomen!

Zoekt u een walnotenboom, omdat u gek bent op walnoten en deze zelf in de achtertuin wilt rapen? Kom dan naar Kwekerij de Koekoek. De verschillende soorten notenbomen zijn direct leverbaar en worden door ons zelf gekweekt in eigen kwekerij. Notenboom kopen bij Bomenenzo.


De mooiste notenbomen kopen doet u online bij kwekerij Bomenenzo. Bij ons vindt u een ruim assortiment en bent u verzekerd van een veilige betaling. Hoewel de walnoot en hazelnoot verweg het bekendste is zijn er ook andere notensoorten zoals pecannoot, macadamianoot en natuurlijk de amandel. De gewone walnoot is een bekende grote boom met een ronde kroon en zware takken.


De stam is wat grijzig van kleur.

In het najaar hangen de bekende, smakelijke walnoten aan de boom. Door de lucht die een notenboom verspreid blijven de insecten op afstand. Deze boom past als erfbeplanting of in een grotere tuin.


Planten worden afgehaald bij de kwekerij of wij leveren de planten bij u thuis af. Kijk daarvoor naar onze voordelige tarieven op de verzendkosten-pagina. Wij nemen altijd op voorhand contact met u op! Voor karakteristieke oude notenbomen moet u bij kwekerij het Lutterveld zijn.


De meest verkochte notenboom is de walnoot. Oude walnotenbomen zijn als hafstam en als hoogstam verkrijgbaar. De karakteristieke halfstambomen vertakken op cm. De hoogstam walnoten in de regel op cm.


Hoogstam walnotenbomen worden een stuk groter. Zo gaat dat met bomen die van ver komen, maar het prima doen in het Nederlandse klimaat en Nederlandse bodem. Juglans regia is de meest verkochte noot deze boom geeft vrijwel altijd veel vruchten en is ziektevrij op onze boomkwekerij staan verschillende soorten en maten van. Daar is het ons om te doen.


Al jaar lang kweken we mooie bomen. Een boom koop je niet zomaar. Dat is wat mensen graag doen.

Zo eet u heerlijk noten uit eigen tuin. Onze bomen zijn daarom met zorg geteeld op de notenboom kwekerij. De prijs van de bomen worden gebaseerd op de stam omtrek en de hoogte. De roodbladige walnoot Purpurea op de kwekerij.


In de jonge jaren mag de walnotenboom bemest worden, ookal is het vaak niet nodig. Zorg ervoor dat het een rustig vrijkomende meststof is. Hiervan hebben we al meer dan 1verschillende soorten, zowel sier als vruchtrassen.


Daarnaast meer dan soorten Carya (Pecan). Het plantgat moet groot genoeg zijn om de wortels er goed gespreid in te planten. Oppassen om niet te diep te planten, dat vertraagt de groei.


De kwekerij diepte is meestal correct. De boom heeft onder snoei al snel te lijden. Er zijn tegenstrijdige adviezen voor het beste tijdstip van snoei.


Voor Nederland wordt door Kwekerij Westhof het volgende advies gegeven, dat ook door verscheidene hoveniersbedrijven gevolgd wordt: De sapstroom van de boom komt al in januari op gang. Een notenboom kweken uit eigen noten gaat prima, heb zelf een notenboom van een noot wat een kind van de buren ooit in de aarde gestopt heeft. De enige reden om een notenboom te kopen is om sneller te kunnen oogsten. Het duurt zeker jaar na het zaaien voor je kunt oogsten. Het grootste assortiment bomen, heesters en rhododendrons van Europa!


Dé specialist in gangbare tot grote maten bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts