dinsdag 6 oktober 2015

Beste bodembedekker

Bestel één van onze top kwaliteit Bodembedekkers snel op Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? Pachysandra is een van de beste bodembedekkers in de schaduw.


Hij vormt heel veel ondergrondse uitlopers die al binnen een jaar een waar (winter)groen tapijt in de tuin kunnen vormen. De dikke donkergroene bladeren zijn prachtig en de plant zorgt dat onkruid nauwelijks tot ontwikkeling kan komen.

In principe bedekken alle planten min of meer de bodem, maar alleen diegene die echt territoriaal zijn en hardnekkig hun dicht bladerdek spreiden, mogen zich bodembedekker noemen. Penningkruid – (Lysimachia nummularia) bloeit in juni tot september met gele bloemen op dikke bloemsteeltjes. Heeft 5cm ronde blaadjes en vormt met de kruipende groeiwijze een lichtgroen tapijt.


Groeit het beste op zonnige en zeer vochtige tot natte plaatsen. Groeit ook wel in lichte -halfschaduw plaatsen. Het is een uitstekende bodembedekker.


Zowat elke tuin heeft nood aan een aantal goede bodembedekkers.

Ze zorgen niet alleen voor een mooi uitzicht, maar eens volgroeid kunnen ze ook helpen het onkruid tegen te gaan. Er is een heel scala aan soorten en kleuren verkrijgbaar, maar hou bij de keuze van een bodembedekker wel rekening met de standplaats. Er zijn een aantal merken die verschillende soorten papieren bodembedekking verkopen, zoals Back-2-Nature, Carefresh, Ecobed en BedXcel. De plant zelf wordt tot centimeter hoog, en als bodembedekker houdt hij na een paar jaar het onkruid goed tegen. Hij gaat ontzettend lang mee, dus als je de schuimbloem eenmaal in je tuin hebt staan heb je er geen omkijken meer.


De bodembedekker is gemaakt van 1 gerecycled materiaal zonder toevoegingen of chemicaliën. Voor hamsters is het ook ideaal als het gaat om de absorptie. Hierdoor heeft de klokjesbloem weinig vocht nodig en hoeft de grond niet heel voedzaam te zijn.


De vaste plant van de klokjesbloem wordt ongeveer centimeter hoog en de bladeren (het bedekkende deel) ongeveer centimeter. Deze groene bodembedekker krijgt van juni tot en met augustus mooie witte bloempjes. Meer informatie over Vinca minor. Wat ze er mee gedaan hebben, geen idee, maar het absorbeert super en ruikt echt niet snel. Papierkorrels zijn ook zachter voor de voetjes dan houtkorrels.


Te gebruiken als onderlaag onder een zachte bodembedekker , maar papierkorrels zijn ook zacht genoeg om als enige bodembedekking te gebruiken. Bestel top kwaliteit Bodembedekkers vanaf €snel op Bakker. Als bodembedekker doet hij het goed onder bomen en struiken, waar hij redelijk snel een dicht tapijt vormt.

De plant staat het liefst in de schaduw en is ook de beste standplaats voor het blad. In de zon verkleurt het blad naar. Heeft als klimplant wel minder last van de bladvlekkenziekte daar deze ziekte ontstaat door een schimmelinfectie. Met jaarrond bedoelen we dus in het voorjaar, zomer, herfst en winter op een moment het maar niet vriest. Verplanten kun je het beste doen in het vroege voorjaar of najaar (op een bewolkte dag).


Snoei hierbij de bodembedekker (lichtjes) terug, dit bevordert de ontwikkeling van het wortelgestel. Deze plant wordt nog wel eens vergeten, terwijl het een zeer dankbare bodembedekker is op droge grond. De plant verdraagt redelijk worteldruk en kan dus ook zeer goed in de buurt van struiken geplant worden. Het verkleuren van de bloemen geeft een extra vrolijk effect! Bodembedekkers die alle eigenschappen bezitten die een ideale bodembedekker zou moeten hebben, zijn schaars als een klompje goud in de Far West.


Geranium macrorrhizum is zo een bodembedekker. Hij behoudt zijn blad in de winter, overwint hardnekkig onkrui groeit in de zon en in halfschaduw, breidt zich gestaag uit en bloeit heerlijk. Het beste gebruik je als bodembedekking kippenhok bij voorkeur zaagsel of houtsnippers, zand of gemengd.


Houtsnippers nemen ook vocht op als het te vochtig wordt in het kippenhok. Leg zeker een dikke laag in het kippenhok want kippen houden van omwoelen en graven. Planten in deze laatste categorie worden wel Vetkruiden genoemd. Hier vinden we de soorten die geschikt zijn als bodembedekker voor in de (rots)tuin en voor op het groendak.


Welke vetkruiden kan je gebruiken als bodembedekker ? Er zijn tientallen soorten Sedum die tot hun recht komen als bodembedekker. Bekijk het bord Groenblijvende bodembedekkers van ginaclauwop Pinterest. Bekijk meer ideeën over Bodembedekker , Groenblijvend en Tuinplanten. Onkruid tegengaan, de grond vochtig houden en de bodem beschermen tegen vorst is zo maar een greep uit de lange lijst.


Het zijn natuurlijke producten, die onderhoudvriendelijk, decoratief en duurzaam zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts