maandag 5 oktober 2015

Kleine melkbus

Melkbus heeft nummer 1hoogte cm. VERLOPEN Vergelijkbare advertenties. Deze melkbussen zijn absoluut NIET geschikt voor melkbus schieten! Dit kan levensgevaarlijk zijn.


Voor carbidschieten dus nooit een kunststof of aluminium melkbus kopen!

Het is niet erg als de melkbus er roestig uitziet. Ook aan de binnenkant is dat geen probleem, zolang de bodem van de melkbus maar roestvrij is. Deze liter melkbus is praktisch vrij van roest en daarom perfect voor carbidschieten. Door het kleine formaat is deze melkbus makkelijk mee te nemen.


Carbid staat in Nederland niet op de lijst van toegelaten biociden en mag daarom niet als bestrijdingsmiddel verkocht worden. Ondanks zijn kleine formaat, doet deze liter melkbus niks onder voor zijn broer van liter. Ook met een kleine melkbus kun je prima carbidschieten.

De kleine melkbus kan, net als een standaard melkbus , oorverdovende knallen produceren. Dus onderschat de liter melkbus niet! Natuurlijk wil je geen melkbus kopen die direct bij de eerste carbidschiet poging uit elkaar knalt. Een melkbus die geschikt is voor carbid schieten, moet dan ook vooral sterk zijn en van staal.


Al is de melkbus wat roestig, zolang de bus geen zwakke plekken heeft en nog voldoende sterk is, voldoet hij prima. Oude melkbussen worden ook veel gebruikt ter decoratie. Er zijn tal van opties om iets creatiefs te doen met een melkbus. In de vele herdenkingsboeken van de landbouw vindt men weinig of niets over de melkbus Een oude oom van mij heeft met deze melkbussen een deel van de dagelijks brood verdiend , hij had een kleine boerderij en om zijn paard en wagen rendabel te maken heeft hij vele jaren een zg melkrit gepacht.


In de bodem zit een klein afwateringsgaatje. Kleine oude melkbus met deksel en hengsel. Ooit is deze bus in de menie gezet (om roestvorming tegen te gaan) vandaar de bijzondere roodbruine kleur.


De boxen van dit draagbare rek bieden veel ruimte voor kleine dingen zoals cosmetica, kantoorbenodigdheden of ook gereedschap. Dankzij het geringe oppervlak past het houten rek ideaal in kleine , anders ongebruikte hoeken en nisjes. Het rek van bamboe en metaal is sterk en bijzonder geschikt voor ruimtes met een hoge vochtigheid.


Door de komst van nieuwe technieken konden de boter en andere producten veel sneller en makkelijker worden gemaakt. Later konden de boeren zelf hun melk koelen in een grote koeltank op de boerderij.

De kleine fabrieken verdwenen, omdat een paar grote melkfabrieken voldoende waren voor alle zuivelverwerking. Bent u op zoek naar decoratie met vele mogelijkheden? Dan is een glazen melkbus zeer geschikt! Deze brede potten zijn ideaal om kleine producten in te leggen.


Zo kunnen uw klanten er gemakkelijk bij en blijft uw winkel opgeruimd! Een glazen melkbus kan ook gebruikt worden als sfeervolle versiering of als vaas voor een kleurrijk boeket bloemen. Met een mooie vaas of schaal van glas, keramiek of terracotta creëer je een sfeervolle look.


Ook handig om als windlicht te gebruiken. Zorg er altijd wel voor dat deze monding het zwakste punt blijft van de melkbus en gebruik niets anders voor de afsluiting van de bus. Deze zoekt namelijk het zwakste punt om tot ontploffing te komen.


Als dit niet meer meer de zwakste plek is scheurt de bus open en ontstaan er allerlei gevaren ! Acetyleen knalt al door een kleine vonk. Oude aluminium melkbus , mooi ter decoratie in de keuken of te gebruiken als vaas voor een mooi veldboeket. De bodem is een beetje gedeukt waardoor de bus iets bol staat, maar hij blijft nog prima staan. Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren.


Dit carbid heeft een kleine brokdiameter tussen de 10mm tot 25mm waardoor het geschikt is voor het blikschieten. Gebruik geen grote brokken carbid in een verfblik om ongelukken te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts