donderdag 1 oktober 2015

Snoeien hedera haag wanneer

Snoeien hedera haag wanneer

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Groot aanbod tuinartikelen online!


Snoeien hedera haag wanneer

Heeft u al een mooie klimop haag en wilt u maximaal maar 1x per jaar snoeien , stel de snoeibeurt uit tot na de langste dag. Om klimop in toom te houden moet hij keer per jaar gesnoeid worden. De hedera haag zal dan veel langzamer gaan groeien. Vooral in het najaar kan de klimop lange ranken hebben.


De lange uiteinden kunnen dan de dakgoten, de paden bedekken of tot ver in de border zijn gegroeid. Ook de bossige groei aan de bovenkant kan topzwaar zijn geworden. Klimop (Hedera) snoeien kan meerdere keren per jaar om de klimplant mooi dicht te laten groeien. U snoeit de klimop net zoals u een haag zou snoeien.


Klimop is een sterke, wintergroene klimplant die zeer snel groeit en in een vlot tempo een schutting, muur of gaaswand begroeid. Geef uw hedera dus even de tijd om zich zelf te herstellen na de snoei. U kunt uw hedera het beste snoeien met een snoeischaar, maar dit kost wel erg veel tijd. U kunt dan ook prima een heggenschaar gebruiken om uw hedera te snoeien , al geeft dit een minder mooi resultaat dan wanneer u een snoeischaar gebruikt. Het nadeel van deze heggeschaar is dat deze meer zichtbare ‘schade’ aan de haag zal aanrichten op het moment van snoeien.


Dit zal de eerste tijd na het snoeien wat bruine randen aan de bladeren geven. Hedera is eigenlijk een hele makkelijke plant wat snoei betreft. Hij groeit snel en herstelt zich ook altijd.


U hoeft dus bij het snoeien van de hedera niet zo voorzichtig te werk te gaan. Waar de snoeiperiode bij sommige planten heel nauw komt, ben je bij klimop eigenlijk heel vrij in wanneer je besluit om te snoeien. Wanneer moet je je klimop snoeien ? De Hedera , wie kent hem niet.


De snoeischaar, pff, daar lacht ie om. Hoe moet je klimop snoeien ? Hedera helix, gewone klimop: Als klimplant: 1x per jaar snoeien (juli-augustus) strak snoeien , vanaf voorjaar tot najaar leiden of vlechten indien noodzakelijk. Om de paar jaar korter snoeien ter voorkoming van ongedierte. Als bodembedekker kan je ze bijna jarenlang ongemoeid (ongesnoeid) hun gang laten gaan. In de zomer kan het aardig warm worden en vraag u zich af, red mijn net aangeplante jonge hedera haag het dan wel zonder watergift.


Lastige vragen, daarom de voor-en nadelen aan de hand van de Seizoenen. Het voorjaar is een ideale periode om uw nieuwe hedera haag of kant en klare hedera schutting aan te planten. Sommige bezitters van een klimopschutting, vinden het zonde om die mooie groene scheuten te snoeien en laten deze dus zitten. Ook het niet goed weten wanneer er wel of niet gesnoeid kan worden, zorgt er voor dat de Hedera afscheiding zijn gang kan gaan. De bovenkant van een haag knip je smaller dan aan onderkant, zodat de hele haag genoeg zonlicht krijgt en er geen gaten in komen.


Knip de takken aan de bovenkant weg om de hoogte te bepalen. Snoei een coniferen haag niet te diep terug , laat wat groene takken zitten. Ook gaat u door de Hedera regelmatig te snoeien het verhouten tegen.


Je koopt en plant een haag in functie van de omgeving, de grond en vooral ook, wat je wil bereiken. Eentje die wintergroen blijft? Het snoeien geeft de haag vorm en verder bestaan geen algemene stelregels voor wanneer we best snoeien.


De buxus vergt veel snoeiwerk, tenminste als je mooie vorm wil verkrijgen. Voor een strakke en smalle haag , zul je maal moeten snoeien. De eerste keer in de loop van mei-juni, de tweede keer in september. De klimop haag zal na de tweede snoeibeurt niet meer uitlopen waardoor je bijna maanden een mooie strakke haag hebt. Bij klimop hagen bevindt zich de meeste groei bovenin de haag.


Snoeien hedera haag wanneer

Dat kan in principe het hele jaar (zolang het niet vriest), maar de voorkeur hebben het voorjaar (maart - mei) en het najaar (september - november). Snoei op een bewolkte dag, en niet wanneer het vriest, zodat de klimplant goed kan herstellen. In dit artikel uit de serie tuinplanten lees je alles over Klimop of Hedera helix, een klimplant die in het najaar bloeit en een belangrijke bijenplant. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, wanneer en hoe snoeien en stekken van de Klimop en wat zijn de beste Klimop soorten om te kopen.


Struikklimop – Hedera helix arborescens. Het is bovendien een winter bloeiende plant. Deze heester is goed winterhard en stelt weinig eisen aan de standplaats of grond.


In onderstaande tabel kunt u zien welke maat u moet kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts