vrijdag 14 oktober 2016

Afwerklijst trap

Afwerklijst trap

Jouw bestaande trap is het net niet helemaal meer en je wilt je trap renoveren. Dan ben je bij GAMMA aan het juiste adres. Het zijn plinten waarmee je jouw traptreden netjes kunt afwerken. Voor een zo mooi mogelijke afwerking kun je aan de voorkant van een trede een afwerklijst bevestigen.


Dit is een erg smalle strook à 5cm in dezelfde kleur als de overzettrede, die zorgt voor een mooi geheel. De zijkant van de trap kan netjes afgewerkt worden met kantlaminaat. Voor de afwerking van de bovenste trede kan je een afwerklijst gebruiken.


Voor een naadloze aansluiting tussen de trap en de verdieping gebruik je een afwerkprofiel. Afwerklijst traprenovatie. Dit afwerkprofiel bestaat uit een trapneus in de kleur van het decor met een aluminium profiel.


Een CanDo eiken afwerklijst is gemaakt uit massief eikenhout en is onbehandeld. Omdat het product nog onbehandeld is kan het naar eigen behoefte worden afgewerkt met bijvoorbeeld olie, was of een ( trap )lak. De afwerklijst is ± 130cm lang en heeft een breedte van circa 5cm. Je plaatst de afwerklijst op de bovenste trede, waar de overgang naar de verdiepingsvloer is. Lijstwerk voor het afwerken van de wand of het plafond in huis vind je bij Praxis.


Bekijk, vergelijk en reserveer direct jouw lijstwerk online bij Praxis. Jouw huidige trap is het net niet helemaal meer en je wilt je trap renoveren. Hoekprofielen en afwerkprofielen van PVC of aluminium. Gootlijst, afwerklijst , treelijst, groeflijst en trapkantprofiel zijn ook wel benamingen die worden gebruikt voor deze profielen. Alle soorten komen terug in het assortiment van CARMAT.


Afwerklijst trap

De aluminium profielen zijn vervaardigd van het materiaal type AIMg SIF22. Zaag de afwerkranden op maat en lijm ze tegen de bovenranden van de trap. Werk de open zijkanten af met een afwerklijst. Een laminaat trap kun je afwerken met kantlaminaat.


De hoeken en randen van de trap zo nodig afwerken met kit. Renovatie van uw trap heeft grote voordelen ten opzichte van de installatie van een nieuwe trap. Uw oude trap vormt het frame voor de renovatie, waardoor we weinig hoeven te slopen. Ook hoeft uw oude trap niet verwijderd en weggegooid te worden. Bij renovatie van uw trap wordt dus een stuk minder vuil geproduceerd.


Deze traprenovatie afwerklijst met L-profiel heeft een MDF binnenkern ommanteld met een plasticfolie in moeras eiken grijs decor. TOEPASBAARHEID: Deze L-profiel afwerklijst is te gebruiken voor het afdekken van de bovenkant van de trapboom aan de muurzijde van uw trap. Bij bijna alle op de markt zijnde laminaat- en vinylmerken zijn er bijpassende afwerklijsten. Een vaste trap gaat best lang mee maar er komt een moment waarop je hem wilt renoveren. Als je je trap wilt gaan renoveren dan heb je keuze uit diverse materialen.


Overzet lagen zijn een soort planken die je over de bestaande traptreden heen legt. Je kunt kiezen voor overzetlagen. Verder is er trapbekleding van laminaat. Als u een gesloten trap heeft, zaag de stootborden dan op maat en breng ze aan met montagekit. Stap 7: de afwerklijst plaatsen.


Het is belangrijk dat u de trap niet in gebruik neemt totdat u zeker weet dat de montagekit is ingedroogd. Op deze manier werkt u de gehele trap af totdat u onderaan beland bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts