dinsdag 11 oktober 2016

Verzorging van hertshoorn plant

Bruisende activiteiten voor jong en oud op de autovrije camping de Hertshoorn! Grote-, Kleine- of Waterspeeltuin. Een voorproef van jouw vakantie! Plaatsen Recht voor de Speeltuin.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution.

Bekijk de volledige collectie van Vans. Voor 22u bestel morgen in huis! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Alles voor jou en je kindje!


Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Het is een plant die goed gedijt op een licht of halfschaduwplekje met een temperatuur van rond de 20°. In de winter mag hij wel koeler staan maar de temperatuur mag niet onder 14° dalen.


Verzorging van de hertshoorn Omdat het moeilijk is om tussen de bladeren te gieten, kan je beter water geven door de plant onder te dompelen.

De pot met speciale grond voor varens of met veenmos opvullen. Omdat de plant niet over een goed ontwikkeld wortelgestel beschikt en snel te zwaar wordt, stevig met nylondraad in de pot verankeren. Als hangplant erg goed in een geperforeerde kleipot, zoals gebruikt voor. De Hertshoorn is een langzame groeier met soorten bladeren.


Allereerst de bruine komvormige bladeren bij de basis. Deze zijn erg belangrijk voor de plant. Zij houden het vocht vast, zodat de wortels niet uitdrogen en verzamelen humus, dat weer als voedsel voor de wortelstok dient. Een keer per week water geven is voldoende.


Houd het viltlaagje op de bladeren intact, stof de bladeren niet af. Vermijd ook het sprayen van water op de bladeren. Halfschaduw of lichte plek is ideaal, geen direct zonlicht.


Standplaats en verzorging Hertshoornvaren. De Platycerium houdt van een lichte en niet zonnige standplaats. De steriele nis- of mantelbladeren zijn breed en rond en geven steun aan de afhangende fertiele bladeren. Ze liggen vaak dakpansgewijs over de tak waarop de varen groeit.


Zoals met zoveel dingen is hij een tijdje uit de mode geraakt. De plant heeft twee soorten bladeren: steriele en fertiele. Gelukkig is hij weer terug waar hij hoort te zijn.

Een plek in de woonkamer of op kantoor. Hij vraagt wel de juiste verzorging , dus niet ideaal voor iemand die absoluut geen groene vingers heeft. Trendy schoenen tegen superprijzen.


De laatste lifestyletrends. Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Hou je de plant toch in een pot gebruik dan een mengsel van gelijke delen turf, leem en veenmos.


Dompel kort want Hydrocultuur neemt veel vocht op. Luchtvochtigheid voor de Hertshoorn moet hoog zijn. Stuur je binnen enkele dagen een aanvullende gebruiksaanwijzing. Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. De bladeren hebben een waslaag die de plant tegen teveel verdamping beschermt.


Hierdoor is de plant vrij goed bestand tegen droge lucht. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Als de plant in de kamer op een plaats hangt waar ze niet in de volle zon komt, zal ze zich het beste thuis voelen. Late avondzon in de zomer zal geen kwaad doen, maar overigens heeft ze er geen behoefte aan.


Van nature groeit de Hertshoorn onder een dicht bladerdak van tropisch geboomte. Info over hertshoorn plant. Resultaten van zoekmachines! Ik zet de plant eens in de tien dagen een paar uur in een bad en dat is alles.


Bedankt voor het snelle antwoord. Ik dacht dat je een hertshoorn niet mag sproeien. Hoe vaak mag je dat doen, maal per week?


Antwoord Beheerder: je mag wel sproeien, als je de druppels maar niet van de plant afveegt. Voorkom hierbij watervorming in de onderkant van de pot, dit kan wortelrot veroorzaken waardoor de plant afsterft. Geef de Phlebodium water aan de zijkant van de plant. Wanneer je de plant direct in het hart water geeft kan dit leiden tot een kaal hart.


De Phlebodium is een plant die af en toe besproeit dient te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts