donderdag 20 oktober 2016

Bestrating voegen tegen onkruid

Onkruidbranders vanaf € 195! Vergelijk nú online via Beslist. Tegels voegen is de oplossing voor een mooi en langdurig onkruidvrij terras. MBI biedt een breed assortiment voegzand voor uw terras of bestrating.


Voor alle typen tegels en ondergronden is er een geschikte voegzand. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd een kleur is die past bij uw tegels of andere bestrating.

U heeft het hele jaar door geen onkruid en voegmortel geeft een luxe uitstraling aan uw bestrating , wat het aanzicht op uw woning aanzienlijk verbetert. Bijkomend voordeel: bij hevige regenval heeft u veel minder last van opspattend vuil tegen uw gevel, auto en tuinmeubilair. U heeft de keuze uit het zelf doen of het door ons te laten doen. Om de voegen van de bestrating goed aan te laten sluiten op de tegels, hebben we gekozen voor een mooie brede voeg.


Toch stuiten we op een steeds terugkerend probleeonkruid tussen de voegen. Omdat we voorgoed van dit hinderlijke onkruid af willen, hebben we gekozen voor Promaq Kant-en-klaar. Daarnaast heeft u met deze producten geen last meer van gravend ongedierte in voegen.


De voegmortels zijn leverbaar in meerdere kleuren zodat het altijd mooi past bij het straatwerk. Geen last van onkruid en mos tussen uw bestrating ?

De definitieve oplossing tegen onkruid in uw bestrating is onze tweecomponentenvoegmiddel. Het is geschikt voor oprit, terras en looppaden in uw tuin. Tevens behoord ook overlast van mieren of ander ongedierte tot de verleden tijd. Groene aanslag en onkruid tussen bestrating is heel eenvoudig te verwijderen door royaal strooizout over de bestrating te strooien en vervolgens flink water eroverheen te gieten of sproeien (of wachten tot het een paar keer geregend heeft), alles lost zich dan vanzelf op. Het groeit altijd op de plaatsen waar u het niet wilt.


Op uw knieën zitten om het er elk jaar handmatig uit te halen, is vast niet iets waar u naar uitkijkt. Daarnaast is het chemisch bestrijden van onkruid ook nauwelijks nog toegestaan. Zaden van onkruid worden vaak door de wind meegevoerd en landen op je terras, waarna ze ontkiemen in het zand tussen je tegels.


Binnen de kortste keren is je terras groen. Voeg je tegels daarom altijd met voegmortel. Bestrating zonder onkruid tussen terrastegels of betontegels.


Voor grote en kleine voegen , dus terrastegels, stenen, waaltjes, kleiklinkers en koppelstones etc. Men noemt dit werk ook wel terrasvoeger of voegenplaatser. Aanleg onkruidarme bestrating. Zowel bij nieuw straatwerk of bij herbestrating kan hoveniersbedrijf Roel Zuidema ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van onkruid.


Dat geldt voor wandelpaden, inritten bij jouw woning, tuinterras. Ruim assortiment bestrating. Mogelijk bij nieuwe èn bestaande bestrating.


Als je dit niet aangenaam vindt om naar te kijken, zul je toch zelf het onkruid met de hand moeten verwijderen.

Bovendien zijn onkruiden met sterke wortels, zoals paardenbloemen en brandnetels, bestand tegen zuur. Azijn tegen onkruid is verboden Als je te vaak de voegen tussen de tegels behandelt met azijn, dan blijft het onkruid wel weg. Om onkruid tussen de tuintegels of klinkers te verwijderen zijn allerlei krabbers en stekers te koop. Als echter de wortel van het onkruid blijft staan zal het meeste onkruid gewoon weer aangroeien. Het beste is het dan ook om onkruid met wortel en al voorzichtig uit de grond te trekken.


Hoe kleiner het onkruid nog is hoe makkelijker dit zal gaan. In de categorie onkruid is dit een hardnekkige. Dit grasje staat niet alleen tussen de bestrating in je tuin, maar soms ook gewoon. Besproei onkruid met schoonmaakazijn met droog weer.


Giet verdund schoonmaakazijn (1:10) of kokend water over de stoep of het terras. Breng een worteldoek aan onder de tegels bij de aanleg van een terras. Gebruik bij de aanleg van bestrating grote tegels en sluit deze goed tegen elkaar aan.


Dit gaat een stuk sneller dan het handmatig plukken van onkruid of het krabben van de voegen tussen de tegels. Is het gebruik van schoonmaakazijn wel goed voor het milieu? Schoonmaakazijn is op korte termijn wel effectief, maar is dit wel goed voor het milieu? Makkelijker voegen : onkruidvrij zand.


Met onkruidvrij zand in de voegen van uw terras krijgt onkruid praktisch geen kans meer. Het zand is te gebruiken in nieuwe terrassen, maar natuurlijk ook in bestaande. Krab de oude voeg tot de diepte van de tegel weg, strooi het zand erin, veeg het goed in de voegen en voilà! Onderhoud en dé oplossing tegen onkruid en vuil in de voegen van het. Als u de randen van uw bestrating niet mee wil voegen met YOU-fill kunt u dit ook aanpassen in de calculator.


GatorSand XP is voegzand dat kan worden toegepast in voegen van tot mm. Op de juiste manier aangebracht levert dit een waterdoorlatende elastische voeg op waarin onkruid geen kans heeft. Het voegzand dient nauwkeurig te worden aangebracht volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing en zorgt jarenlang voor een onkruidvrije bestrating.


Veel tuinbezitters hebben last van mosvorming, onkruid en mieren onder en tussen de bestrating. Dat komt doordat regulier voegzand in feite ‘los zand’ is waardoor mos, onkruid en mieren zich gewoon een weg banen. Dat is niet het geval met het nieuwe voegzand van Envirobond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts