Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Spuit de luizen en eitjes zelf van de plant af door middel van een krachtige plantenspuit met water. Spuit elke dag tot de wolluizen verdwenen zijn.
Een ander huis- tuin- en keukenmiddeltje is het gebruik van spiritus.
Ook hierbij is dagelijks gebruik gewenst voor effectieve behandeling. Bestrijding van de wolluis De Wolluis behoort tot de familie van de Coccoidea. Ze kunnen tot mm lang worden. Ze komen bijna overal op de aarde voor.
Ze zijn een kwelling voor uw kamer en tuinplant, het is daarom ook een echte plantenplaag. Wanneer de wolluis niet snel wordt bestreden kunnen de planten in uw tuin ziek worden. Wolluis (of Dopluis) herken je doordat bladeren vergelen, plakkerig worden, en vervormen.
Vaak verliest de plant ook blad.
De plant heeft in de ‘oksels’van de bladeren en langs de stengel vaak pluisjes. Het vervelende aan de bestrijding van wolluis is dat het heel goed tegen de kou kan, temperaturen van wel -40graden Celsius doen hem niks. Met pure spiritus is dit ook mogelijk.
Lees meer over de levenscyclus, het schadebeeld en de symptomen. Biobestrijding levert duurzame. Coccophagus kan buiten toegepast worden voor de bestrijding van wollige dopluis (Pulvinaria).
Voorwaarde is wel dat de juiste stadia van de dopluis aanwezig moeten zijn want de sluipwesp parasiteert alleen de kleinere stadia van de dopluis. Inzetten van de Coccophagus (SAISIN-C) kan vanaf eind juli tot eind september. Bestel snel jouw wolluis bestrijding bij Kabelshop. Het is heel vervelend als jouw planten ziek worden door een wolluisplaag.
Of je nou op zoek bent naar ecologische bestrijdingsmiddelen of wat grover geschut, bij Kabelshop. Wolluis is een luis die op de plant komt door luchtstromen. Je kunt dus wolluis voorkomen door de planten in huis niet op een plek te zetten met tocht. Wolluis bestrijden kan een lastige klus zijn, maar het is mogelijk!
Hoe bestrijd je wolluis of schildluis het beste. Hoewel natuurlijk bestrijding met behulp van sluipwespen en lieveheersbeestjes iets helpt, is er een goedkope en effectieve wijze om dit soort luizen te bestrijden. Hoe kan je de wolluis bestrijden?
Ik kreeg een stek van een Clivia maar die was besmet met wolluis.
Tip: maak een oplossing van spiritus en groene zeep, ongeveer 2dl en voeg daar uitgeperste knoflookteentjes aan toe. Je moet echt blad voor blad behandelen en zonodig herhalen. Bestrijden van wolluis kan met behulp van verschillende natuurlijke vijanden. Chemische bestrijding van de wolluis gaat daarentegen moeilijk vanwege hun beschermende wollaag.
Biologisch wolluis bestrijden Wolluis kan onder andere worden bestreden met sluipwespen en roofkevers. Hiermee kom je al een heel eind voor de bestrijding van wolluis , voeg daar een portie gedul wilskracht en discipline aan toe. Mochten bovenstaande tips je toch niet verder helpen, zijn er prima middelen in te zetten om wolluis te bestrijden. Bedenk ook, een wolluis plaag is niet het eind van de wereld. Dit bereiken we door het inzetten van natuurlijke vijanden en micro-organismen voor de bestrijding van ziekten en plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving, en biostimulanten voor gezonde weerbare planten.
Let op, wolluis kan erg hardnekkig zijn, dus het is meer standaard dan uitzondering dat ze na deze tijd nog wel (in mindere mate) aanwezig zijn! U kunt, afhankelijk in welke teelt u gaat bestrijden, wolluis bestrijden met Raptol. Raptol is een contact-insecticides zonder systemische werking. De werkzame stof van Raptol bestaat uit een voor insecten schadelijk natuur-pyrethrum en raapzaadolie.
De olie heeft een verstikkende werking op zowel de eitjes, larves als de. Voor de bestrijding van alle stadia van wolluis leveren wij de Cryptolaemus montrouzieri roofkevers. Deze roofkevers zijn leverbaar in de volgende verpakkingen: Verpakking met daarin ca. De vrouwtjes beschikken in tegenstelling tot andere soorten schildluizen niet over een gepantserde rug.
De familie van de wolluizen bestaat uit zeer veel soorten, die zich onder andere onderscheiden door de lengte van hun draadstaarten en de soort beharing. Om wolluis te bestrijden bestaan er tal van chemische middelen, maar deze bestrijden enkel de zuigende wolluizen en niet de eitjes ervan (die achteraf opnieuw voor schade gaan zorgen). Met paraffineolie kan je zowel de wolluis als hun eieren op een biologische manier bestrijden.
De naam heeft de wolluis te danken aan de witte, wolachtige afscheiding die de vrouwtjes produceren. Hier zijn zo ook gelijk aan te herkennen in de plant, zie je witte, wollige bolletjes dan is dat vaak een teken van wolluis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.