woensdag 5 oktober 2016

Voorjaarsbloeiers bomen

BULBi biedt topkwaliteit bloembollen voor scherpe prijzen! Ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar. Bestel eenvoudig en veilig online! Keuze uit ruim 1soorten!


Bekijk ons assortiment online. De keuze van een boom in de tuin, zeker als het gaat om een vrij kleine tuin, is niet gemakkelijk.

Het gaat hier om een heel belangrijke keuze en daarom is een goede oriëntatie vooraf niet overbodig. Het eerste is waar, maar het laatste is maar schijn. Het nieuwe leven straalt je al tegemoet. De eerste voorjaarsbloeiers laten hun frisse groene neuzen al weer zien. Globaal zijn er twee groepen Mahonia: voorjaarsbloeiers en winterbloeiers.


Hivernant’ is een vertegenwoordiger van de zogenaamde winterbloeiers. Vanaf eind februari bloeien de lange trossen bleekgele bloemetjes. Zo ontdek je beter welke voorjaarsbloeiers al aanwezig zijn en waar het nog ontbreekt aan lenteplanten.

Onmisbare voorjaarsbloeiers voor kleur in maart. Ze bloeien nu bomen en heesters nog niet in blad staan, en profiteren zo van het aanwezige voorjaarslicht. Een van de opmerkelijkste voorjaarsbloeiers is het groot hoefblad. Langs de waterkant verschijnen in maart en april knotsvormige aren met paars-roze bloemhoofdjes.


De bloemen verschijnen voor de bladeren, die eind april of begin mei uit de grond komen. Wil je meer weten over het groot hoefbla bekijk dan deze reportage. Wanneer de sierkersen of andere prachtige bomen bloeien, is het pas echt lente. Eén voluit bloeiende boom in het voorjaar is even indrukwekkend als hele velden krokussen, narcissen of andere bloemen.


Een bloeiende magnolia tegen een blauwe lucht is adembenemend mooi. Als de dagen langer worden en het buiten weer warmer wordt, dan weet je het: de lente is in aantocht! Voorjaarsbloeiers planten: breng de lente in je tuin! Maak je tuin lenteklaar met ons ruime assortiment voorjaarsbloeiers ! Tijdens vorstvrij weer en als de grond niet is bevroren, kunt u bladverliezende bomen en struiken planten.


De meeste bomen bloeien eerder, al in het (vroege) voorjaar, met bloemen op het kale hout. De bloei begint al voordat de bladeren zijn uitgelopen dus. Maar de bomen die wel in de zomer in bloei komen zijn stuk voor stuk de moeite waard.


Bloeiende struiken in de zomer Heel veel struiken zijn ook voorjaarsbloeiers , net als bij de bomen.

Veel planten en bomen beginnen weer te groeien en bloeien. De kleurenpracht neemt langzaam weer toe. Niet alleen planten bloeien op, ook bij ons begint het tuingevoel weer te kriebelen. Wat zijn voorjaarsbloeiers ? Hun enorme variatie in kleuren en vormen en eigenschappen levert enorm veel combinatiemogelijkheden op.


Ook al bloeien de meeste vaste planten een korte tij daarna hebben weer andere soorten hun bloeiperiode. Binnen de grote groep vaste planten is een groot aanbod aan voorjaarsbloeiers. Deze planten lopen al vroeg in het jaar uit en staan bijna direct in bloei. Na een lange winter en de bijbehorende aanblik van een kale tuin, vormen ze een welkome aankondiging van het nieuwe tuinseizoen. Bloedende soorten kunnen ook gesnoeid worden als het blad aan de bomen zit.


In de winter is van de bladverliezende bomen en heesters de structuur van de takken goed te zien. Als een oude struik met een lelijke vorm een keer flink teruggesnoeid wordt, knapt hij daar behoorlijk van op. Ze worden op de voet gevolgd door de bosflora, waaronder dus de bosanemoon. Ook bij hen is dat niet zonder reden. Kortom, het vroege voorjaar biedt veel kleurrijks voor de natuurfotograaf.


Dus laat je creativiteit de vrije. Laat deze verwilderen op een licht beschaduwde plaats, bijvoorbeeld onder bladverliezende bomen. Natuurlijk zijn er dit jaar weer veel nieuwigheden in de tulpen, o. Tulipa humilis ‘Samantha’ en Tulipa praestans ‘Bloemenlust’. Bomen en struiken Pruikenboom (Cotinus coggygria) De pruikenboom (Cotinus coggygria) is op twee manieren aantrekkelijk in het najaar: de bloeiwijze en de vlammend oranje herfstkleur.


Wij leveren hoge kwaliteit voorjaars bollen voor een eerlijke prijs voor de consument. We hebben een zeer grote collectie tulpen, narcissen, crocusen, hyacinthen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts