vrijdag 28 oktober 2016

Bodem aquarium

Bespaar tot wel via kiesproduct. De grootste collectie aquariums! Aquariums tegen de laagste prijzen. Zeewaternieuws brengt het dagelijkse nieuws uit de zeewaterhobby in het Nederlands.


Lees nieuwsberichten, reviews, aquariavoorstellingen en interviews met experts.

Breed scala aan aquariums voor beginners of professionals, zowel klein als groot. Nu extra voordelig te bestellen bij zooplus. Nu raden ze mij een bodem aan van lava vlokken (zoiets) en een COpomp. Nou is de COpomp niet mijn probleem want dit had ik al verwacht. Nou vroeg ik mij dingen af: Kan ik mijn vissen.


Zij liggen vaak op de grond en sommige graven zich zelfs in. Voor deze vissen is zand een stuk comfortabeler. Het dicht namelijk erg goed af en het stikt daardoor je bodem.

Zand is niet geschikt voor ‘de meeste’ planten. Meestal is het het beste om een donkere bodem te nemen, de vissen zullen zich dan prettiger voelen en de kleuren komen mooier uit. Let op: soms wordt er geverfde glasstukjes verkocht als aquariumgrind. Op zich is het geen slechte bodem voor een aquarium , maar de stukjes zijn zeer scherp en daarom niet geschikt voor bodemvissen als Corydorassen.


De ondergrond is stevig genoeg, het aquarium is uitgespoeld en klaar voor de inrichting. Breng een achtergrond aan de achterzijde van je aquarium aan. Dit zorgt voor extra diepte. Bovendien zie je de bedrading van bijvoorbeeld je filter niet meer. De vraag blijft moeten we de bodem van het aquarium eigenlijk wel schoon schoonmaken, want in de natuur doet niemand het!


Als het goed is streven wij allemaal om een zo’n goed mogelijk evenwicht te krijgen in ons aquarium , maar onze aquaria zijn gewoon te klein om een echte biotoop te vormen. De aquarium bodem is de basis van een gezond aquarium. Op de bodem ligt fijn grin een stuk kienhout, wat decoratiemateriaal. Plantjes zijn aangeschaft.


Tot mijn verbazing zitten er sinds enkele dagen veel slakken in mijn aquarium. Geen probleem uiteraar die houden de boel een beetje schoon. Door regelmatig de bodem af te hevelen wordt niet alleen je aquarium schoon maar zorg je ook dat er minder kans is op vergiftiging.


In de bodem nestelen zich ook goede bacteriën.

Deze zijn nuttig en zorgen mede voor het biologische evenwicht in het aquarium. Door teveel schoonmaken breek je tevens de bacterie structuur af. De bodem van je aquarium , is letterlijk de fundering waar je aquarium op rust. Het is daarom ook altijd verstandig goed na te denken over wat voor bodembedekking je gaat gebruiken in je aquarium.


Het is immers niet makkelijk deze later nog aan te passen. In tegenstelling tot vroeger is er tegenwoordig een scala aan bodembedekking keuzes. Tropische vissen hebben meestal zand of grind op de bodem van hun aquarium liggen. Vooral bij een nieuw tropisch aquarium beginnen kan je op problemen stuiten. Eenvoudig online bestellen.


Tot zover de mechanische en chemische eigenschappen van de bodem. In Deel van de bodem in het aquarium hebben we het gehad over de mechanische en chemische eigenschappen van de bodem. Bodem kan bestaan uit zan grind. Ook is het kiezen van de juiste bodem afhankelijk van de vissen die men wil gaan houden. Sterker nog de levensduur van de inrichting van het aquarium wordt voornamelijk door dit onderdeel bepaalt in een beplant aquarium.


In het geval dat men dan ook een verkeerde of niet geschikte bodem in het aquarium inbrengt kan het zijn dat na een relatief korte tijd de bodem niet meer geschikt is en het aquarium opnieuw ingericht moet worden. Wanneer je wil jouw aquarium bodem inrichten en dus de berekening maakt hoeveel zand je nodig hebt, raad ik zeker aan om een beetje reserve zand te nemen, want je kan af en toe wel eens wat zand bodem afhevelen terwijl je bezig bent met je aquarium bodem onderhouden ! De basis voor een goede voedingsbodem in je aquarium. Voedingsbodem is de vertrouwde bodem voor het aquarium. Het is een humusrijke uitgebalanceerde voedingsbodem speciaal samengesteld om waterplanten optimaal te laten wortelen en groeien.


U kunt kiezen tussen een pH-verlagende bodem en een normale bodem. Een goede bodem vormt een sterke basis in het aquarium. Een pH-verlagende bodem wordt veel gebruikt in aquaria met Caridina garnalen.


Het vuil wordt opgevangen in een stoffen zakje die makkelijk kan worden omgespoeld. De zuigkracht kan zelf worden bepaald door de luchttoevoer te bepalen. Meer lucht betekend een grotere zuigkracht.


Deze aquarium stofzuiger werkt op lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts