maandag 21 november 2016

Bloembollen planten wanneer

Geurende rozen of toch haagrozen? Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Bestel snel jouw tuinplanten online.


Ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar.

Bekijk hier ons assortiment bloembollen. In dit schema kun je precies zien wanneer je welke bollen kunt planten en wanneer ze vervolgens zullen gaan bloeien. Het is verstandig om verschillende soorten te planten , zodat je constant van bloeiende bollen in je tuin kunt genieten.


Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december. Wanneer moet ik bloembollen planten ? Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Ook vroege bloeiers zoals sneeuwklokje en irrissen plant je in het najaar.


Veel planten en bloemen die in de zomermaanden bloeien zullen in het najaar afsterven, dus je hebt voldoende ruimte om de bloembol te kunnen planten.

Sneeuwklokjes komen bijvoorbeeld al in februari te voorschijn, terwijl de geluksklaver tot juli op zich laat wachten. Een grote cluster bloembollen trekt meer aandacht dan af en toe een bloembol in de tuin. Daarnaast krijgen bloembollen een natuurlijker aanzicht wanneer ze niet precies in rondjes worden geplant.


Plant voor in de herfst bloeiende Krokussen de bollen in de late zomer. Eenjarige bloembollen hebben al hun voeding opgeslagen in de bol, er zijn dus geen strenge eisen aan. Met bloembollen heb je het hele jaar door kleur in je tuin.


En wat meer is, de meeste soorten blinken uit in zelfredzaamheid. Eenmaal geplant, heb je er nog nauwelijks omkijken naar. Maar bloembollen planten, wanneer doe je dat? Deze kalender vertelt je precies wanneer je welke bollen moet planten en welke klusjes je eventueel moet uitvoeren om.


Als u in het voorjaar prachtige tulpen in uw tuin wilt hebben is het noodzaak om de tulpenbollen op het juiste moment te planten. Fluwel legt u graag uit wanneer dit is en geeft u nog meer tips voor het planten van tulpen. Al onze bollen hebben de grootste bolmaat.


Zo produceren ze de grootste bloemen. In het voorjaar plant of poot u bloembollen en knollen voor bloei vanaf de zomer. Ook op pot kunt u bloembollen planten.

Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten. In principe gelden hier dezelfde voorwaarden als in de tuin: genoeg diepte, genoeg zonlicht, afhankelijk van de soort extra water of juist beschutting tegen de regen. Planten bloembollen , check de plant - en bloeikalender. Hoe, waar, wanneer plant je bloembollen en wanneer kun je dan uiteindelijk genieten van de bloei. Zoek op de plant - en bloeikalender ( Plant en bloei kalender) en creëer door wisselende bloeiperiodes steeds fraaie kleurvlakken.


De meeste bloembollen plant je het beste in september of oktober. Dat geldt dus niet voor alle bloembollen. De bollen van allium (sierui) kun je het beste in november planten.


Het is van belang dat de pot waarin je de bloembollen gaat planten diep genoeg is. De bak moet minimaal drie keer de hoogte van de bloembol hebben. Helemaal onderin komt een laag van potscherven, hydrokorrels of grind voor drainage. Maar wat is nu het meest ideale moment in deze drie maanden?


Je kunt dan naar hartenlust de tuin beplanten. Zorg er wel voor dat het niet vriest, de bloembollen moeten voor. Bollen worden geplant in de bollenplanttijd. In de regel geldt dat hoe eerder ze geplant worden, hoe beter de bol aan zal slaan!


Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden. Laat loof zitten en plant 1-jarige planten bij uw Tulpen. U kunt de bloembollen na de bloei opgraven en bewaren of ze 2-jaar laten zitten.


De tulpen zullen wel elk jaar kleiner worden. Tulpenbollen die in de grond blijven bloemen produceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts