maandag 14 november 2016

Lavendel combineren

Design Ultrasoon Aromaverstuivers, Aromatherapie, Aromadiffusers. Probeer eens een combinatie met de Buxus, rozen of de Echinacea. Je zal verbaasd staan van dit verbluffende resultaat.


Je kunt er een mooie lavendeltuin van maken (de plant blijft mooi groen in de winter), je kunt mooie lavendel bloembakken maken voor je tuin of balkon maar lavendel leent zich ook uitstekend om combinaties te maken met andere beplanting. Zelf combineer ik vaste planten heel erg graag met bloembollen, vooral het bijgoed gebruik ik vrij veel. Lavendel combineren met andere planten.

Kleine botanische bolletjes die je één keer hoeft te planten en die ieder jaar weer terugkomen zijn heel mooi te combineren met vroegbloeiende vaste planten. Absoluut niet in natte grond planten. Witte lavendel is erg geliefd bij tuinliefhebbers vanwege de uitbundige bloei.


Een witte lavendel laat zich goed combineren in de tuin met andere planten die grijsgroen blad hebben. Vanwege het wintergroene blad ook goed in de border toe te passen of als opvulling van (buxus)vakken. Op de juiste plek is een haagje van lavendel te maken, bijvoorbeeld in de kruidentuin. Na een uitermate droge start van de zomer en temperaturen die vaak rond de graden celcius stegen ziet het ernaar uit dat we deze week wat verfrissing krijgen. De juiste combinatie van kleuren, geuren, hoogtes en groottes resulteren in de meest prachtige plaatjes.


Vaste planten zijn makkelijk met elkaar te combineren.

Zo zijn er combinaties voor het aantrekken van vlinders en bijen, voor spetterende zomermaanden en van wuivende siergrassen. Lavenel blijft een klassieker in de tuin maar je kan hem ook nuttig gaan gebruiken. Als je lavendel vooraan in je border plant dan zal hij uw bodem onkruidvrij houden en heb je al een haagje vooraan in je border die de planten erna mooi accentueert. Het zou al populair zijn geweest bij de Romeinen als geurkrui het werd toegevoegd aan het badwater. Smaakcombinatie gids voor culinaire creativiteit.


Klassieke smaakcombinatie zijn niet voor niets klassiekers geworden. Vaak weten we al honderden jaren dat. Snoei lavendel nooit op het kale hout. Let op: een belangrijke regel bij het snoeien van lavendel is nooit tot op het kale hout te snoeien, want de plant loopt daarna niet meer uit. Zorg er dus altijd voor dat je niet lager snoeit dan waar er nog wat nieuwe scheuten aan de tak zitten.


Voor een optimale kleurbeleving in je tuin, kun je lavendel het beste combineren met bijvoorbeeld blauwe Scilla. Ook na de bloeiperiode kun je nog volop genieten van lavendel. Oogst de bloemen en hang ze te drogen op een luchtige, koele plek. Zijn ze droog, verdeel je de lavendel dan over een paar katoenen of linnen zakjes.


Wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk zal je het wel vaker tegenkomen in bijvoorbeeld soepen en stoofgerechten. Planten combineren op basis van hun vormen. Vormcontrasten zijn te vinden in bloem- of in bladvormen. Voorbeelden van goede combinaties.


Er zijn er ongeveer soorten en met de kruisingen erbij zijn het er maar liefst 150.

Er bestaan heel veel soorten lavendel. De meest voorkomende in de tuin is de Lavandula angustifolia en als tweede komt de kuiflavendel (Lavandula stoechas). In de plantenindex vind je meer informatie over de soorten lavendel. De kleur lavendel combineert prachtig met natuurtinten zoals het grijs, hout en wit. Door alleen een detail zoals een plaid in paars uit te voeren, voorkom je dat de kleur te opvallend aanwezig is.


Paarse muren geven de ruimte een opvallende stijl! Let erop dat de ruimte licht genoeg is om een hele muur in lavendel te schilderen. Voor een elegante aanpak van de look, kun je gaan combineren met zomerse sandaaltjes.


Een stoere maar gepolijste fashion look bekom je door er bombastische sneakers bij te dragen. Tips: ga voor kwalitatieve materialen, zo ziet de outfit er niet goedkoop uit. En onthoud dat je met lila of lavendel niet verkeerd investeert.


Daarnaast is paars heel goed te combineren met andere kleuren. Twee van de bekendste paarse planten zijn de lavendel en de hortensia. Over deze twee mooie planten lees je in dit artikel meer! Echte lavendel olie is echter schaars omdat het een zeer veel gevraagde olie is.


De beste lavendel etherische olie komt van planten die hoger dan 6meter groeien. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.


Ben je op zoek naar Lavandula stoechas subsp. De Lavandula stoechas subsp. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts