maandag 14 november 2016

Verschil 2 takt en 4 takt

Is een - takt of - takt motor beter? Een - takt motor is zuiniger, stiller, milieuvriendelijker en betrouwbaarder. Vanwege de strengere milieuregels mogen er in bepaalde gemeenten geen - takt motoren meer de weg op, nog een reden om te kiezen voor een - takt motor. Verschil tussen een - takt en een - takt motor.


De werking van een - takt motor: We beginnen met de zuiger op het onderste punt, er wordt een mengsel van benzine en lucht binnen gelaten.

Terwijl dit gebeurd beweegt de zuiger omhoog en na iets meer dan een halve slag worden de spoelpoorten en uitlaatpoort gesloten. Wat betekent nu exact takt ? De tweetaktmotor is de eenvoudigste vertaling van het ontploffingsprincipe naar een werkend motorblok. Je ziet steeds vaker de term - takt en - takt voorbij komen. Wat is het nou het verschil tussen deze twee?


Zeker wanneer je een scooter kopen wil dan is het handig om te weten wat de verschillen zijn. Op deze pagina leggen we je het haarfijn uit. Een takt buitenboordmotor maakt meer lawaai en bij een takt buitenboordmotor is de kans groter dat er nog goede brandstof uit de uitlaat lekt.

Dit komt doordat de takt motor doorgaans geen kleppen heeft. Ik kan je niet precies vertellen wat, maar de 4takt is duidelijk een stuk zuiniger. Scheelt dus een hoop in benzine.


Verder heeft een takt olie nodig. Naar huidig inzicht betekent dit het einde van de verkoop van tweetaktvoertuigen (behoudens een restantvoorraadregeling), aangezien het erg duur is voor fabrikanten om deze aan de nieuwe emissie-eisen te laten voldoen. Er zijn zogenaamde - takt en - takt motoren. We zullen hier de technische verschillen en de voor- en nadelen uitleggen. De meeste lichte buitenboordmotoren zijn - takt , alhoewel er ook steeds meer - takt motoren op de markt komen.


De markt is in die zin enorm aan het veranderen. In eerste instantie is het de moeite waard om even te kijken naar het verschil tussen takt en takt benzine. Wat dit betreft zien we dat er bij een takt motor sprake is van een combinatie van olie en benzine in één.


In je motor zit of meerdere cilinders met daarin zuigers. Elke zuiger beweegt van boven naar beneden en weer naar boven. Op het moment dat de benzine bovenin verbrand wordt de zuiger naar beneden geduwt, dit heet de arbeidsslag. Bovendien hoef je voor een -taktmotor geen rekening te houden met het aanmaken van mengsmering in de juiste verhouding van benzine en olie.


Veel oude motorfietsen hebben een - takt motor, hele oude auto’s ook. Het verschil zit (bij scooters) in de cilinder.

En omdat de - takt meer olie verbruikt (op tot 25) in relatie tot de - takt , is het ook nog eens minder milieuvriendelijk. In het assortiment van Voordeelscooters. Dat doet - takt olie dus niet echt lekker. Voor je het weet zit alles dichtgekoekt. Ik zou het lekker aftappen en er goede olie in doen.


En wat is het verschil tussen deze type scooters? Nog even voor de goede orde. Lees hier het heldere antwoord! Dit komt omdat een takt motor niet over een apart reservoir beschikt waar de olie in kan worden gedaan. Het gebruik van een takt benzine in een takt motor is hierdoor in de basis al sterk af te raden.


Ik heb een oude tuinmachine gekregen. Nu is echter niet bekend of het een - takt of een - takt motor is die op deze machine zit. Voordelen De voordelen van een - takt scooter hebben met name betrekkeng op het verbruik en het milieu.


Door het gebruik van kleppen zal een viertakt over het algemeen minder benzine verbruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts