donderdag 17 november 2016

Heesters schaduw

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Struiken voor in de schaduw Zeker in de schaduwtuin kan ook naar hartenlust getuinierd worden. Dat gedeelte van de tuin hoeft helemaal niet saai te zijn.


Schaduw in een tuin wordt in de praktijk vaak als lastig ervaren. Een nabijgelegen gebouw, een schutting maar ook een groenblijvende boom met een flinke kruin brengen met zich dat er schaduwrijke plekken in een tuin optreden. Echt volle schaduw betekent doorgaans dat planten minder dan uur aan direct zonlicht blootgesteld worden.

VARENS VOOR DIEPE SCHADUW EN HALF SCHADUW. Vult u hier schaduw in, dan ziet u een lijst met geschikte schaduwplanten. Het is ook mogelijk een kant-en-klaar borderpakket voor de schaduw te bestellen. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien?


Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan. Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin.


Daar heeft de vlinderstruik zijn naam aan te danken. Dan zijn viburnum, skimmia en hebe een goede keus!

Je zou kunnen zeggen dat een schaduwtuin een tuin is waar geen of nauwelijks zon komt. Wie een tuin heeft op het noorden heeft een echte schaduwtuin. Vaak is hier niet direct sprake van diepe schaduw , maar van schaduw door omringende bebouwing of hoge beplanting. Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken. Of ze ’s winters groen blijven of hun blad verliezen maakt niet uit.


Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of struiken, maar bomen. Buxus sempervirens is ongetwijfeld een van de meest populaire heesters in onze West-Europese tuinen, gebruikt als haagplant, solitair, snoeivorm-topiary en meestal prijkt ie in volle zon, maar de Buxus sempervirens doet het ook zeer goed als schaduwplant zelfs in de diepe schaduw en kan daar een absolute meerwaarde betekenen. Groenblijvende heesters zijn net als bomen een belangrijk basiselement voor in de tuin. Sommige dragen ook nog eens bessen, zoals de hulst soorten of hebben kleurrijk blad zoals de Leucothoe soorten. Bomen en heesters De bomen en heesters vormen de basis van uw border.


Zij bepalen welke delen van de tuin schaduw krijgen en hoe de zichtlijnen lopen. Als u dit groene geraamte heeft gemaakt kunt de overige ruimtes vullen met de vaste planten en de bodembedekkers. Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Laat je schaduwborder schitteren met deze schaduwplanten.


Er zijn genoeg mooie schaduwtuinen. Het aanbod heesters is zeer groot. In de linker kolom kunt u uw selectie verkleinen door eigenschappen zoals bloeitij kleur, wintergroen, standplaats en grootte te selecteren. Heeft u advies nodig, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Alle heesters worden door gespecialiseerde kwekers gekweekt.

Licht vochtige plekken in de schaduw Astilbe ‘Koblenz’ (Spirea)– bloeit met prachtige felgekleurde, rood-oranje bloemen in de zomermaanden. De Astilbe kan goed in een tuin met veel grote bomen of heesters. Anemone hybrida ‘Margarete’ (Anemoon) –bloeit met lieve roze-rode bloemetjes met een geel hart van de zomer tot in de herfst. Gezegend met droge grond en ligt (een deel van) je tuin grotendeels in de schaduw ? Heesters voor de schaduw Tip Zorg voor bloei in alle seizoenen. Gebruik ook onze andere sierheesterfolders om een perfecte combinatie te creëren.


Een sierheester of struik is een verhoutende plant die in de grond of dicht bij de grond ver-takt. Anders dan een boom vormt een heester meestal geen duidelijke, rechte stam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts