dinsdag 29 november 2016

Mini fruitboom

Alle fruitbomen vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw bomen online. De dwergnectarine is een hele mooie mini-fruitboom. De mini -nectarineboom is zeer geschikt voor in pot of in een kleine tuin.


Verzorg je MiniTree met liefde. Een goede verzorging van je MiniTree wordt in het najaar beloond met heerlijk fruit.

Wij hebben diverse onderhoudsproducten in ons. Naast de bomen met een hoge stam, zijn er ook zuilvormige fruitbomen en dwergbomen ( mini formaat). Beide soorten fruitbomen zijn zeer geschikt voor een kleine tuin of in een bloempot. Bij de duo- fruitboom groeien er twee verschillende soorten fruit aan één boom, bijv. De mini -perzikenboom is zeer geschikt voor in pot of in een.


Naast fruitbomen kunt u ook denken aan sierappels. Fruitbomen kopen bij Directplant. Sierappels geven prachtige bloesems, maar voor ons niet eetbare vruchten.


Kijk ook eens bij hoogstambomen en leibomen.

De MiniTree kan in de (groenten)tuin geplant worden en heeft rondom ca. De fruitboom kan ook prima tegen een schutting geplaatst worden. De lei fruitboom heeft als voordeel dat de boom minder ruimte inneemt en sommige lei fruitbomen zijn zelfs geschikt voor op een balkon. Het hout van een fruitboom is zeer stug en lastig te buigen, daarom hebben we deze boom voor jou al op een raster voor geleid.


Dit rooster bestaat vaak uit meerdere etages. Het patiofruit wordt vaak geënt op een trager groeiende onderstam zodat de boom minder snel uitgroeit. Tenslotte is er een tussenformaat fruitboom die met een stam van ongeveer meter valt tussen een laag- en hoogstam fruitboom. De grootste collectie fruitbomen hier!


Door uw tuin in ogenschouw te nemen bepaald u de keuze voor welke vorm vrucht of fruitboom er geschikt is. Bij jonge fruitbomen wordt de eerste jaren vorm snoei toegepast dit vind plaats in de winter, als de bomen wat ouder zijn en goed gevormd dan vind er onderhoud-snoei plaats waarbij dode takken en het teveel aan takken verwijderd kunnen worden. Omdat de omstandigheden waarin een boom moet groeien en het uiteindelijke gebruik van een fruitboom nogal kan verschillen, hebben wij de boompjes veredeld op diverse onderstammen.


Wie wil er nou niet een mooie fruitboom in de tuin, maar geen jaar wachten tot de boom een indrukwekkend formaat heeft? De scheuten die zich vanaf deze takken ontwikkelen zijn de zijtakken. In de loop der jaren zullen de takken steeds meer vertakken en vruchthout ontwikkelen.


De snoeiperiode is afhankelijk van het soort fruitboom. Patiofruit of dwergfruit kopen. Af te halen of makkelijk thuis bezorgd.


Als je optimaal wilt profiteren van je fruitboom dan is het verstandig om hem goed te snoeien.

Er zijn twee soorten vruchtbomen, namelijk pitvruchtbomen en steenvruchtbomen. Tip: Een goede basis snoeigereedschap vind je in onze shop. Wanneer je wilt genieten van zelf gekweekt fruit dan is een fruitboom de juiste boom voor jouw tuin.


Meestal kun je de vruchten van fruitbomen plukken in het begin van de herfst en de opbrengst is dan het beste wanneer de fruitboom op een zonnige beschutte plaats staat. Bloeitijd is midden Vruchten in september. Kleur van de appel is rood. Mini -appelbomen zijn ook te gebruiken als afscherming. Mini appelbomen (minitrees) vragen weinig snoeiwerk en kunnen zelfs in grote potten op een balkon of terras staan.


Normaal worden de minitrees niet aangetast door schurft en meeldauw (tolerant). Voor elke tuin is er wel een fruitboom die geschikt is. Dan hoef je alleen nog maar te kiezen welk fruit jouw favoriet is. Deze cultivar is zelfbestuivend.


Het is ook een voordeel dat de fruitbomen prachtige bloesem laten zien in het voorjaar. Bij HORNBACH kun je veel soorten fruitbomen kopen. Welke fruitboom je ook kiest, je kan bij HORNBACH terecht.


Vers fruit uit eigen tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts