woensdag 1 februari 2017

Onkruid verdelgen met zout

Onkruid verdeling vanaf € 95! Ook langs gazonafboordingen kan zout worden gebruikt als barrière tegen onkruid. Gebruik zout echter met mate want het tast bijvoorbeeld betonoppervlaktes aan en kan een perceel grond voor een lange periode onbruikbaar maken. Hoeveel uur besteden aan je tuin om met zout onkruid vrij te houden?


Afhankelijk natuurlijk van je tuin, de grootte en de breedte.

Maar met een redelijke tuin van 1m ben je binnen 5- minuten per week kwijt. Let wel: nadat het onkruid kapot is gegaan. Nachts gaat zout namelijk zweten en u zult zien dat mos en onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zout tegen onkruid wordt steeds vaker gebruikt. In een nat voorjaar en regenachtige zomer groeit het onkruid weelderig op ieder terras, oprijlaan of parkeerplaats.


Er zijn twee soorten zout die worden gebruikt voor het bestrijden van het onkruid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat onkruid brandden (in de openbare ruimte) pas effectief is als je dit met specifieke intervallen doet, welke oa afhankelijk zijn van de soort onkruid.

Strooizout en (anti) onkruidzout. Dus niet zoals nu gebeur op basis van cosmetische aanwezighei gemeentebudget, klagende inwoners en de planning van de ingehuurde loonwerker. Je moet het dan ook regelmatig gebruiken om onkruid weg te krijgen. Als je regelmatig zout gebruikt, dan krijg je een verzilting van de bodem. Gevolg: alleen zoutminnende planten overleven en het aantal plantensoorten daalt.


In de periode maart tot en met september groeit onkruid het hardst, vanwege de warme temperaturen. Als je onkruid doodt op een plek waar je nieuwe gewassen wilt planten kun je waarschijnlijk het beste geen zout gebruiken. Aan de andere kant kan zout erg goed helpen als je onkruid doodt op een plek waar je wilt voorkomen dat er opnieuw onkruid gaat groeien. Het is vooral belangrijk om een sproeier waarin je zout gebruikt hebt schoon te maken.


Tips om duurzaam onkruid te bestrijden. Gelukkig zijn er nog voldoende andere manieren om onkruid te verwijderen. Bestrijd onkruid met azijn, zout en afwasmiddel.


Deel dit met je vrienden: Goede Schoonmaaktips is onderdeel van Almexx b. Beter is te spuiten met schoonmaak azijn, koop een eenvoudig plantenspuitje, zet hem op een dun straaltje en spuit je onkruid met azijn goed nat, de volgende dag is het dood. Een mooie tuin mooi houden is vaak een hele klus, zeker wat betreft onkruid.

Wanneer de temperaturen warmer worden zijn ze daar die vervelende planten. Gisteren onkruidvrij gemaakt, morgen terug volop aanwezig. We kijken hier of dit een goede manier is om van het onkruid af te komen.


Vooral tussen de voegen van klinkers en tegels of in het grind kan het onkruid zich flink uitbreiden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bedek de bodem met bodembedekkers, planten in grote vlakken die de bodem bedekken waardoor er geen onkruid meer kan groeien.


Dit is een apparaat waarmee je heel gericht onkruid kan wegbranden. Omdat het apparaatje een trechtervormige brander heeft blijven je andere (vaste) planten veilig. De brander bereikt een hitte van 600°C, waardoor het onkruid binnen enkele secondes verbrandt. Hierdoor sterft het onkruid meteen en kun je het gemakkelijk uit de aarde halen. Vermeng de schoonmaakzijn met water om het onkruid te verdelgen.


Doe er eventueel ook nog zout bij in. Gebruik pure schoonmaakazijn, oftewel: ken geen enkele genade! De makkelijkste manier om de schoonmaakazijn tegen onkruid te gebruiken vind ik met een grote gieter. Daarmee begiet je alle onkruid.


Waarom mag je onkruid niet bestrijden met azijn, chloor of zout ? Op sites als Oma Weet Raad en op ons eigen forum komen ook diverse huis-, tuin- en keukenmiddelen aan bod. Populair zijn zout , chloor en vooral azijn, getuige de berichten. Die middelen zijn effectief om groene aanslag van tegels te verwijderen, maar dat is geen goede zaak. Producten zoals azijn, kokend water, zout en andere é é. Dan met een schraper tussen je tegels onkruid weghalen, Die probeer ik alsnog met schilmes te verdelgen. In zo’n situatie heb je te maken met vast onkruid.


Deze hardnekkige plantjes moeten met wortel en al verwijderd worden, zodat het onkruid niet opnieuw kunnen uitlopen. Wil jij hardnekkig mos en onkruid verwijderen? Bij Praxis vind je diverse onkruidbestrijding en mosbestrijding middelen, waarmee je snel en eenvoudig de tuin onkruid vrij maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts