vrijdag 17 februari 2017

Rode muggenlarven gevaarlijk

Shop nu het grote Aanbod Rohde pantoffels op Nelson. Check alle Slippers op beslist. Leuke merken tegen superprijzen. We wensen je veel shopplezier.


Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!

Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Ontdek het aanbod van Rohde nu online bij van den Assem. Gratis verzenden vanaf €en altijd gratis retourneren bij van den Assem. Rode muggenlarven worden voornamelijk verkocht als levend voer voor vissen en andere waterdieren.


Larven van muggen worden wel vaker gebruikt als voer voor dieren die in het water leven, zoals witte muggenlarven. Muggenlarven in zwembad bestrijden met chloor. Dansmuggen zijn volledig onschadelijk: ze steken niet en ze brengen geen ziektes over.

Ze vervullen ook een belangrijke ecologische rol als voedselbron voor bijv. Vers de vase is frans, rode muggenlarven is nederlands voor het zelfde beestje, namelijk de larve van de dansmug. Dit zijn vers de vase of rode muggenlarven. Rodemuggenlarven hebben dezelfde geur als bloed.


Een vlokreeft heeft een rode mug gevangen en eet deze op. De vlokreeft moet zijn prooi beschermen tegen andere opdringerige vlokreeften, en heeft de Rode mug eerst tussen de waterplanten meegenomen. Na wat opzoekwerk kwam ik ook uit op de rode muggenlarve, en daar leek het ook wel sterk op moet ik zeggen.


Dus nu zit ik helemaal met de handen in het haar, is het een bloedworm of kan het ook een rode muggenlarve zijn ? DA wordt sowieso gecontacteerd wanneer er toch een sterk vermoeden is voor bloedwormen ! Rode wormen zijn geen muggenlarven , muggenlarven zijn de doorzichtige larven die naar het oppervlakte komen om adem te halen. Zwemmen ze door achten te maken in het water? Dan zijn het waarschijnlijk de larven van knutjes. Ik zag dat er kleine rode wormpjes in het zwembad zitten. Ze zien er rood uit, geen poten, zwarte kop, varierend in grootte van een paar mm tot cm.


Heeft iemand een idee wat dit voor wormen zijn en hoe ik ze wegkrijg? Ik heb al chloorchoq geprobeerd en mechanisch verwijderen, maar ze blijven terugkomen.

Grote collectie Rohde bij Ziengs. Shop nieuwe schoenen voor het hele gezin gemakkelijk online op Ziengs. Voorheen werden rode muggenlarven uit natuurlijke wateren geleverd vanuit Polen en Oekraïne, maar vanwege veranderende waterkwaliteit en de politiek onstabiele situatie in Oekraïne, dreigt de aanvoer van rode muggenlarven te stagneren. Het is dan ook aan te raden om rode muggenlarven eerst één of meerdere dagen in een ruime hoeveelheid water te zetten alvorens ze te voeren. Daarnaast zijn rode muggenlarven een uitstekende voeding voor onder andere goudvissen en jongbroed.


Voor jongbroed en andere kleine vissen de rode muggenlarven even fijnwrijven tussen de vingertoppen, verder kunnen de rode muggenlarven direct gevoerd worden aan vrijwel alle tropische aquarium vissen. Hierdoor zijn ook de larven vaak net onder het wateroppervlak te vinden, alleen bij verstoring duiken ze al kronkelend onder. Hieronder zie je een vrij simpel proces hoe je levende rode muggenlarven met medicatie kan besprenkelen: Koop een handje levende muggenlarven bij je aquariumspeciaalzaak. Laat de muggenlarven een beetje indrogen op een droge thee- of zakdoek.


Gebruik geen krant in verband met de mogelijke schadelijke stoffen van de inkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts