maandag 27 februari 2017

Heermoes medicinaal

Fijn gemalen poeder voor goede, snelle opname, geen hulpstoffen. Topkwaliteit Heermoesthee, Niet goed Geld terug! Het wordt sinds de oudheid als medicijn gebruikt. Heermoes kent een hele reeks aan geneeskrachtige werkingen.


Heermoes medicinaal

Het brengt oer- vertrouwen in jezelf en in het grotere geheel en herstelt het contact met de bron. Bij ons geen sprietje heermoes , maar in plaats daarvan enorme opslag van lidrus. Die lijkt als twee druppels water op heermoes , maar krijgt de sporenaar bovenaan dezelfde plant ipv op een aparte (bladgroenloze) zoals bij heermoes.


Lidrus staat in veel vochtiger omstandigheden (wij tuinieren op natte komklei), maar is net zo lastig uit te trekken. Onze heermoes is natuurlijk gedroogd en 1 puur, zonder toegevoegde stoffen. Analyses waarborgen een kwaliteitsvol product, geschikt voor onder meer thee. Ook is de plant in staat om verontreiniging in de grond te vernietigen.


Heermoes medicinaal

Een fytotherapeut denkt daar echter heel anders over. Het is een zeer waardevolle plant die breed medicinaal kan worden ingezet en bovendien eetbaar is en nog veel meer huis-tuin-en-keuken toepassingen kent. Grassen kunnen niet kiemen in de buurt van Heermoes.


Enkel heermoes (Equisetum arvense) mag medicinaal worden toegepast, en het is dus belangrijk om heermoes in elk geval te kunnen onderscheiden van de soorten die (ook) algemeen voorkomen, zoals lidrus (E. palustre) en holpijp (E. fluviatile). Er bestaat gevaar voor verwisseling met de giftige lidrus (E. palustre), die weliswaar groter is maar er vrijwel hetzelfde uitziet. De gedroogde, in de zomermaanden verzamelde steriele spruiten worden medicinaal gebruikt.


Gratis verzending vanaf €20. Bezoek onze website voor meer informatie en productreviews van onze klanten. Het stimuleert de aanmaak, het herstel en de soepelheid van bindweefsel.


Maar heermoes geeft wel het signaal dat er iets mis is met de grond. Misschien groeit heermoes weelderig op grond die arm is aan mineralen in een poging zoveel mogelijk mineralen naar boven te halen om het evenwicht te herstellen. Daarom is het goed heermoes die je uittrekt ter plekke te laten liggen. Prêle de champs in het Frans. En ik heb er een haat-liefde verhouding mee!


Heb je het eenmaal in je tuin, dan is het bijna niet meer te verwijderen. De wortels kunnen meters lang worden en je krijgt ze nooit helemaal weg! Ook is het niet goed voor mijn ezels om er teveel van te eten.


Paardestaarten hebben geen bloemen en planten zich voort middels sporen. Eerst groeit in maart-april de (rood)bruine tot strogele sporendrager die ca. Bestrijden heermoes , winde, zevenblad en vele andere moeilijk te bestrijden onkruiden Bestrijden heermoes , winde. Voor medicinaal gebruik wordt er gram op een liter water getrokken. Daarvan worden drie koppen per dag gedronken.


Heermoes medicinaal

OerBalans bevat het kruid Heermoes. Dit kruid reguleert de waterhuishouding (blaas en nierklachten) en is rijk aan mineralen (o.a. kiezelzuur) en bevordert de aanmaak van collageen dat bot en bindweefsel verstevigt. KAN, want het werkt niet altijd. De plant wordt overigens ook medicinaal gebruikt, o. Informeer je echter altijd goed voor je met zoiets begint, onderschat de kracht van planten niet!


Zoveel verschillende namen komt doordat heermoes een echte oerplant is, die reeds lang door mens wordt gebruikt als geneeskrachtig kruid. De tinctuur bevat procent kamfer. Kamfer wordt gewonnen van de kamferboom. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over heermoes om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


In de Middeleeuwen noemt Albertus Magnus vooral wondheling en bloedstelping als belangrijke indicaties, maar Hildegard von Bingen zou het kruid medicinaal onbruikbaar hebben genoemd. Bijvoet wordt medicinaal ingezet bij menstruatieproblemen, indigestie, tegen een opgeblazen buik, tegen stoornissen in het zenuwstelsel, van oudsher bij epilepsie en hysterie, tegen slapeloosheid en maagkrampen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts