woensdag 15 februari 2017

Portugese laurier prunus lusitanica

Portugese laurier prunus lusitanica

Goedkoopste struiken en bezorging. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Alleen de beste kwaliteit Prunus. Bestel online en kies zelf je afleverdatum!


Portugese laurier prunus lusitanica

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De beste snoeimaanden zijn april en september. Het is een smalle wintergroene haag. De bloemen zijn klein en wit en geuren sterk.


Alhoewel perfect als mooie wintergroene solitair toepasbaar wordt hij recentelijk vooral als haagplant gebruikt. Hier leest u alles over de verzorging van de plant en de bloei, standplaats, snoei en blad. Zo kan de lusitanica in mooie vormen gesneden worden en is deze laurierhaag goed winterhard.


Portugese laurier prunus lusitanica

Deze wordt met kluit of pot gelever dit is beter voor het aanslaan. De kleinste maat wordt met losse wortel geleverd. De leerachtige glanzende eironde bladeren liggen in een dichte bezetting langs de roodgekleurde stengel. Hierdoor kan er makkelijk een vorm aan worden gegeven.


Deze uit Portugal stammende laurierhaag heeft glanzende bladeren (6-cm. lang) en prachtige dieproze twijgen. Deze variëteit groeit compacter en heeft een kleiner blad dan de soort. Op deze manier zorgt u ervoor dat hij minder snel in de hoogte zal groeien.


Ook is deze struik kleiner en compacter. Is de laurierkers winterhard? Het geslacht Prunus is enorm groot. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Zoals de naamgeving al doet vermoeden is dit type laurierkers afkomstig uit Portugal.


Aan het einde van het voorjaar krijgt de laurier prachtige, witte bloemtrossen die tussen de bladeren verschijnen. In het najaar komen hier rode bessen bij. De portugese laurier wordt een grote struik of een kleine boom, maar is ook erg geschikt als haagplant. Het blad van de portugese laurierkers is langwerpig eivormig, leerachtig, toegespitst, met gegolfde en gezaagde rand. Om het makkelijk te maken hebben wij hieronder de Top meest verkochte haagplanten op een rij gezet.


Als u de Prunus lusitanica Angustifolia als haagplant gebruikt, kunt u de haag het beste tweemaal per jaar snoeien. Dit zorgt voor een compacte haag. Het eerste snoeimoment is in April, het tweede snoeimoment is eind september.


De Laurier lusitanica Angustifolia verdraagt snoeien erg goed. Jaarlijks groeit deze Laurier zo’n tot centimeter. Deze planten hebben wel goede verzorging nodig om goed te kunnen. Ook worden er snoeivormen zoals bollen, kegels en ‘wolken’ mee gemaakt, maar dan moet je veel plaats hebben. De Prunus Lusitanica Angustifolia is een mooie haagplant.


De Bomenspecialist levert de Prunus Lusitanica Angustifolia in diverse afmetingen. De laurierkers is een groenblijvende plant. Portugese Laurier is redelijk tot goed winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts