vrijdag 9 november 2018

Wat te doen tegen slijmhoest

Ruime Keuze Hotels Wereldwijd. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Het lichaam perst met grote kracht lucht naar buiten. Soms wel met 1tot 1kilometer per uur!

Vaak veroorzaakt een prikkel in de luchtwegen het hoestreflex. Hoesten kan erg vervelend zijn, vooral als de hoest vastzit door taai slijm. Hoe ontstaat taai slijm en wat kun je doen tegen hoesten? Er worden verschillende soorten hoest onderscheiden: acute, subacute en chronische hoest. Wat kun je het beste doen bij vastzittende hoest?


Tips en maatregelen om zelf toe te passen! Vastzittende hoest verhelpen.

Wat te doen bij vastzittende hoest of slijmhoest ? Hoesten is vermoeien zeker als het slijm taai is en niet makkelijk los komt. Je krijgt er bovendien een droge, zere keel van en vaak ook spierpijn. Tegen hoest kunt u het volgende zelf doen. Als u door de hoest last krijgt van keelpijn, kunt u iets gebruiken om de keel te smeren. U kunt bijvoorbeeld een lepel honing in uw mond laten smelten.


U kunt de hoest verzachten door voldoende te drinken, vooral warme dranken. Je kunt last hebben van verschillende soorten hoest. Dan kun je het beste een hoestmiddel nemen dat 'slijmoplossend' werkt. Heb je last van slijmhoest ? Neem dan contact op met je huisarts om te zien wat de beste behandeling is voor jou.


Natuurlijk, het is best vies zijn om klodders snot in een zakdoekje te snuiten als je een verkoudheid of een sinus infectie hebt, maar slijm heeft eigenlijk een heel belangrijk doel. Het voelt naar en het hoesten is vermoeiend. Zolang je last hebt van vastzittend slijm kun je op een extra kussen slapen zodat je wat hoger ligt.


Op die manier kun je ’s nachts makkelijker ademhalen en slaap je (hopelijk) beter. Pijnstillers geven tijdelijk wat verlichting.

Bij slijmhoest is het dus zaak om de oorzaak van de slijmhoest te bestrijden. Wat is de functie van hoesten? Welke soorten hoest zijn er? Hoe kun je hoest behandelen en verzachten?


Hoestwijzer: vastzittende hoest of kriebelhoest? Wanneer moet je naar de huisarts met hoest? Wat gebeurt er als je hoest? Artsen onderscheiden twee soorten, de slijmhoest en de droge hoest. De slijmhoest is de meest nuttige en minst vervelende soort.


Een keertje hoesten of een paar keer achter elkaar, dat is slijmhoest. Slijm ophoesten door hoestbuien? Koop wat gedroogde tijm, doe ongeveer twee eetlepels in een grote mok en giet daar kokend water op.


Helpt prima tegen die nare kriebel en uw hoest zal snel losser. Hoestmiddelen en slijmoplossende drankjes worden veel verkocht maar helpen niet. Van hoestmiddelen die u bij de drogist of apotheek kunt kopen, is de werking nooit aangetoond. Ze helpen niet tegen hoest of slijm en zeker niet om de hoestklachten sneller te laten genezen. Bij een pijnlijke keel helpt het vaak om iets kouds te drinken.


Als je last hebt van prikkelhoest, dan is er meestal sprake van een droge hoest met geen of weinig slijmproductie. De onderstaande tips kunnen helpen bij verlichting van de klachten. Zorg ervoor altijd een glas of flesje water in de buurt te hebben. Geneesmiddelen tegen vastzittende hoest bevatten meestal acetylcysteïne of broomhexine. Deze stoffen vergemakkelen het ophoesten van het slijm.


Bekijk hier welke producten geschikt zijn bij vastzittende hoest. Dit neemt de hoestprikkel weg door de slijmvliezen te beschermen tegen (verdere) irritatie en is heel gemakkelijk in het gebruik. Vooral als je je weer afvraagt wat nog te doen tegen het nachtelijk hoesten, bedenk dan dat een goede voorbereiding het halve werk is.


Let op je eten om zure oprispingen te voorkomen. Advies in vragen, Ontdek de oplossing en meer Handige tips die passen bij jouw soort hoest. Als je veel moet hoesten kan je wel wat extra vocht gebruiken.


Wat helpt het best bij jouw hoest? Dat kan in de vorm van kruidenthee of water. Vocht helpt de slijmvliezen vochtig te houden waardoor je minder hoeft te hoesten.


Drink geen melk of melkproducten omdat die slijmvormend zijn. Beide vormen ervaart men als erg vervelen maar wat is nou precies het verschil en wat kun je er tegen doen ? Iedere hoest vereist namelijk een andere aanpak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts