dinsdag 27 november 2018

Hydrangea op stam

Hydrangea op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? Boek het OP, Chaweng Beach. Hydrangea op stam in het grootste assortiment van Nederland. Hoofdzakelijk pluimhortensia soorten die zijn geënt op stam in verschillende hoogte maten.


Hydrangea op stam

De planten hebben frisse bladeren en verschillende kleuren bloem. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten 45. Deze Pluimhortensia op stam staat het liefst in de zon of halfschaduw en op een zurige, droge grond. Hortensia op stam in het grootste assortiment van Nederland. Deze hortensia op stam bloeit van juli tot oktober en staat graag in de halfschaduw of de zon.


Een pluimhortensia kun je herkennen aan de driehoekige bloempartij. Deze tuinplant op stam heeft sterke opgaande twijgen. Pinky Winky’ heeft als voordeel dat hij niet zo hoog wordt ( hoogte 00-m.). De bloemstelen van dit soort hebben een donkerrode kleur. De bloemen zijn groen-wit en verkleuren in het najaar naar roze-wit.


De Pluimhortensia heeft sterke twijgen. De grote bloemen vallen daardoor niet om. Het kan ook hoger, bijvoorbeeld twee knopen boven de tak van het jaar ervoor, zodat een mooie vorm ontstaat. Als je er een op stam hebt, dan knip je de takken tot tien centimeter van de stam. In tegenstelling tot de twee anderen vinden we hem niet alleen in China en Taiwan terug maar ook in Japan.


Alleen beschikbaar in de winkel. Artikelen tot van 43. De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten. In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin.


Snoeien is over het algemeen niet nodig. Deze variant op stam is ook een geweldige aanwinst voor kleinere tuinen! Mooie witte bloemen in de lente en zomer, die prachtig verkleuren naar de herfst toe. Leuk in een border maar zeker ook in een grote sierpot op het terras of balkon. U krijgt direct een bevestiging.


Deze foto van de eikenbladhortensia werd ons toegezonden door een familie, die deze ‘Hovaria op stam ” een paar jaar eerder bij ons had aangekocht. De pluimhortensia, ook wel “schapekop” hortensia genoemd. De meest voorkomende Hortentia op stam is de paniculata of wel de pluimhortentia. Dit soort bloeit op eenjarig hout.


Dat betekent, dat je ieder jaar de nieuwe takken weer geheel terugsnoeit en er alleen maar een stammetje met wat korte stukjes tak overblijft. De bloempluimen van deze plant zijn bolvormig en geven deze hortensia een hoge sierwaarde. In het najaar verkleuren de pluimbloemen naar roze.


Zou je alle takken vervolgens in voorjaar flink terugsnoeien, dan zal de plant geen bloemen geven. De limoengroene kegelvormige bloemen verkleuren langzaam naar romig-wit met een zachte roze blos. Hortenisa Limelight is zeer winterhard en heeft stevige stelen die de grote en overvloedige bloemen met gemak.


Hydrangea op stam

Een hortensia op stam kopen doe je vooral door zijn prachtige bloei. Elk jaar terug te snoeien en de één-jarige bloei is fantastisch. Vanwege zijn hoogte staat deze pluimhortensia op stam ook mooi in een kleinere tuin.


Ook een strakke bodembedekker kan hij goed mee gecombineerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts