vrijdag 16 november 2018

Olijfboom klein

Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? De bodem mag droog zijn, want de olijfboom heeft niet veel water nodig.


Bij lange periodes van droogte heeft ook de olijfboom behoefte aan water. Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan dat je aan kunt houden. Stappenplan olijfboom snoeien.

Haal na de winter dode takken weg. Olijfboom online bestellen bij Kwekerij Klein. De olijfbomen bestaan al duizenden jaren en misstaan zeker niet in uw achtertuin.


Het zijn dan ook echte blikvangers. Koop de olijfboom online en plant ze in een mooie pot. Maar ook in de volle grond doen deze bomen het uitstekend. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Karakteristiek bij olijfbomen zijn de knoestige, diep gegroefde stam en de weelderige, zilverachtige kruin.


Bij jonge olijfbomen is de stam nog glad en grijs, maar ieder jaar wordt hij donkerder, knoestiger en krommer.

De bladeren zijn altijd groen en worden om de drie jaar vernieuwd. Dat is ook de periode dat de olijfboom bestoven kan worden. Het is goed om te weten dat olijfbomen een andere olijfboom nodig hebben om vrucht te kunnen dragen. De struifbekruising vindt plaats via de wind.


Heb je dus maar een olijfboom in je tuin staan, dan is de kans heel klein dat er ook echt vruchtjes aan zullen groeien. De olijfboom kan nadat hij binnen is gezet, al zijn bladeren laten vallen. Dit is een soort shock-reactie. Als u de olijfboom gewoon water blijft geven en verzorgen, zal de olijfboom na een aantal weken alweer beginnen met het vormen van nieuwe bladeren. Het verpotten van een olijfboom is noodzakelijk indien zijn huidige plantenbak te klein wordt.


Kies hiervoor een plantenbak die tenminste groter is dan de huidige plantenbak, dan heeft de plant voldoende ruimte zich verder te ontwikkelen. Koop uw olijfboom online bij Kwekerij Klein. Het geslacht Olea telt ongeveer soorten met een groot spreidingsgebie voornamelijk in de Oude Wereld.


De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. De inhoud van de pot is liter. Door een relatief klein wortelgestel behoeft de olijfboom op zich nog geen ruimere pot. In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een mooie bijpassende pot voor een olijfboom.


Het verdient dan aanbeveling om voor de verzorging van een olijfboom , een pot te kiezen van enkele centimeters ruimer, waar de olijfboom nog lange tijd in kan blijven. En nog een reden om voor een olijfboom binnen te gaan: de bladeren zitten ten opzichte van de pot redelijk hoog.

Zo ontstaat er een zekere rust, die vooral in Scandinavische interieurs erg belangrijk is! Ideale boom voor in huis: de olijfboom. Of je een klein flatje hebt of een grote villa, er is voor ieder huis wel een geschikte olijfboom te.


In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze boom ook een uitermate geschikte plantsoort om binnen te houden. Het enige dat de boom van u vraagt is voldoende zonuren. Ondanks dit kunnen olijven in de meeste milde warme klimaten worden gekweekt zolang de wintertemperatuur niet onder het vriespunt zakt. Het kweken van een olijfboom vanuit zaad is geweldig voor decoratieve doeleinden.


De olijven van een boom die vanuit een pit werd gekweekt zullen er waarschijnlijk meer uitzien als wilde olijven. Af en toe de bescherming verwijderen en de olijfboom laten luchten. De onderkant van de bladeren kleuren zilvergrijs. Tussen ongeveer april en juni bloeit de olijfboom met kleine witte bloemetjes.


De Olea europaea is winterhard en verdraagt de Nederlandse temperaturen prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts