vrijdag 23 november 2018

Honingdauw bestrijden

De honingdauw is hierdoor een ideale voedingsbodem voor schimmels. Deze schimmels zijn meestal zwart en de combinatie van de bladluis en de schimmel wordt daarom roetdauw genoemd. Een succesvolle manier om honingdauw te verwijderen en daarmee roetdauw te voorkomen. Luizen en perenbladvlo kenmerken zich enerzijds door hun plakkerige uitwerpselen anderzijds door de afzetting van honingdauw. Zowel de uitwerpselen maar vooral de honingdauw geven meestal een geringe directe schade maar veelal een veel grotere indirecte schade.


Het verwijderen van de insecten die de honingdauw creëren, is de eerste stap in het verwijderen van honingdauw. Grijp niet naar een chemische spray, omdat deze ook de natuurlijke roofdieren van het schadelijke insect doden. Natuurlijke vijanden zoals wespen en larven van lieveheersbeestjes bestrijden de schadelijke bladluizen. Daarnaast zit er maltose, fructomaltose en melezitose alsook andere oligosachariden in kleinere hoeveelheden in. Honingdauw is rijk aan suikers, vooral fructose en sacharose komen er in voor.


Honingdauw bevat ook enzymatische bestanddelen, organische zuren, vitaminen en adenosinemonofosfaat. Het is belangrijk om, wanneer je plant last heeft van insecten die honingdauw uitscheiden, de honingdauw weg te halen en de insecten te bestrijden. Bestrijding van roetdauw is lastig.


Honingdauw bestrijden

De oorzaak moet eerst weggenomen worden, waarna de bladeren schoongemaakt kunnen worden. De roetdauwsporen blijven maanden actief, zodat bij het terugkeren van de veroorzakende parasiet en zijn honingdauw , de roetdauw ook onmiddellijk weer terugkeert. Vergeet ook de mieren niet te bestrijden bij je bomen of planten. Mieren voeden zich met de honingdauw dat bladluizen produceren.


Ze zullen er dus alles aan doen om het de bladluis naar hun zin te maken. Rond de stam van de bomen hang je hiervoor een lijmband of bij andere planten kan je de aaltjes tegen de mieren inzetten. Spintmijten hebben een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad. Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal uitzicht. Zeker citrusbomen worden vaak geïnfecteerd met schildluizen.


Honingdauw bestrijden

Niet alleen de schildluis zelf, maar ook de schimmel die op de honingdauw van de schildluizen groeien, kunnen fataal zijn voor een plant. Het is daarom belangrijk dat je een schildluizen plaag snel herkent en de juiste behandeling toepast om deze agressieve insecten te bestrijden. Wolluis bestrijden , ga er maar aan staan.


Je krijgt weer zin in een fleurige groene tuin en haalt diverse nieuwe plantjes. Niets zo lekker als een zonnige namiddag in eigen tuin met een hapje en een drankje al dan niet met vrienden of een goed boek. Vaak wordt voorafgaand aan een bespuiting met een insecticide met een uitvloeier gespoten om de honingdauw op te lossen. Larven komen zo meer bloot te liggen en zijn effectiever te bestrijden. Ook zorgt het oplossen van de honingdauw ervoor dat vervuiling van de vruchten wordt tegengegaan.


Honingdauw bestrijden Honingdauw bestrijden doe je door de insecten te bestrijden die honingdauw in het gewas veroorzaken. Op onze plagenpagina vind je per plaag uitleg over de juiste manier van. Dop- en schildluizen zijn voorzien van een bruin of zwart schaalvormig schildje.


Daardoor zijn deze insecten direct herkenbaar, maar minder gemakkelijk te bestrijden door het natuurlijke pantser. Net als bij andere luizen wordt honingdauw afgescheiden, waarop roetdauwschimmel kan ontstaan. Honingdauw , een zoette stof die bladluizen in appelbomen afscheiden, kan heel goed hun doelwit zijn. In dit artikel vertellen wij jou alles over het bestrijden van mieren in een boom.


Honingdauw bestrijden

Wij leggen uit wat de mieren in de appelboom doen, wat de relatie is tot de luizen in de appelboom maar vooral ook hoe je er vanaf komt. Roetdauwschimmel gaat zich manifesteren op plekken waar honingdauw ligt. In kleine hoeveelheden is het vrij onschuldig, in grote hoeveelheden kan het problemen veroorzaken. Bladeren doen namelijk aan fotosynthese of bladgroenverrichting om optimaal te kunnen groeien.


Roetdauw is een verzamelnaam voor schimmels (met name Cladosporium en Alternaria) die leven van honingdauw , het teveel aan suiker dat door bladluizen wordt afgescheiden. Roetdauw vormt een laagje schimmel op het blad maar tast het blad niet aan. Een beginnende luizenaantasting is vaak redelijk te bestrijden door de luizen van het blad te vegen en dan fijn te wrijven, of door de luizen met een stevige waterstraal van de planten te spuiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts