woensdag 7 november 2018

Mollen verwijderen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Om mollen te verwijderen uit de tuin, moet je een muziekkaart op de kop tikken, het klein luidsprekertje er uit halen zodat het continu speelt, dan steek je het geheel in een glazen buisje en stop je het zo diep mogelijk in de molhoop. Mollen verwijderen van je gazon.


Dit kan uiteraard alleen in een nieuw aan te leggen tuin, maar het kan ook dienen om een deel van de tuin tegen mollen te beveiligen. Als de mollen zich echt niet laten verjagen, dan zit er niets anders op dan ze zelf handmatig te verwijderen. In tuincentra kun je hiervoor speciale mollenvallen kopen die je helpen om de mol te vangen, zonder deze dood te maken.

Tuin en gazon liggen er piekfijn bij tot de schrik van elke tuinliefhebber opduikt. Vroeger werd door boeren en mollenvangers vaak het mollen scheppen toegepast. Hierbij is veel concentratie en geduld nodig en tevens komen mollen hierbij vaak om het leven wanneer de mol bij het uitgraven met de schep geraakt wordt. Alle mollenklemmen geplaatst en binnen uur alle mollen gevangen.


Volgende keer maar even wat meer mollenklemmen bestellen! De mollen zijn niet meer veilig. Het mollen bestrijden werkt ook zeer simpel, je bent er echt geen complete mollencursus voor nodig. Het trillen van de grond maakt de mollen onrustig, waardoor ze beslist een andere (trilvrije) plaats gaan opzoeken.


Met deze techniek verjaag je de mollen dus naar bijvoorbeeld een perceel in de buurt.

Gebruik een trilstaaf op batterijen of zet een omgekeerde plastic fles op een metalen. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld. Hark de overgebleven aarde over het gazon.


De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Een mol in de tuin kan grote schade aanrichten door de gangen die ze graven. Hoe vangt je een mol of hoe gaat je de overlast van mollen tegen?


Wij zetten tips en informatie op een rijtje. Uitgebreid assortiment, lage prijzen en snelle discrete levering daar staat AllesTegenOngedierte. Ook kunt u een mollenvanger inhuren, deze kan voor u de mollen verwijderen.


Net wanneer je een prachtig grasveld aangelegd hebt merk je dat je grasveld omhoog geduwde richels en hoopjes aarde heeft die het. Houd er wel rekening mee, dat de mol dit niet overleeft. Tevens is een mollenvanger niet goedkoop.


Met mollen in de tuin krijgt je grasmat heel wat te verduren. Ondergrondse kanalen doen de grond verzakken en molshopen zorgen voor een onverzorgde indruk. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om mollen te bestrijden!


De verschillende mogelijkheden om mollen te vangen en te voorkomen vind je terug in dit artikel. Wanneer mollen bestrijden. Of je nu één of meerdere molshopen ziet, ga direct aan de slag met mollen bestrijden.

In principe zijn mollen solitaire beesten die onder de grond in hun eigen territorium leven. Op dat moment richten ze nog weinig schade aan, maar in de paartij tussen februari en april, gaan de mannetjes op zoek naar een wijfje. Manieren om mollen te bestrijden.


Het vangen, verjagen of doden van mollen is een lastige klus. Er zijn veel verschillende methoden en producten verkrijgbaar. Dat er jaarlijks nieuwe producten bij komen, laat wel zien dat een ideale methode nog niet is gevonden. De meest effectieve methode is nog steeds het plaatsen van een mollenklem.


Een andere pijnloze en snelle methode om een mol te verwijderen is een lus. Dit is de naam van een speciaal chirurgisch instrument dat voor de hele procedure wordt gebruikt. Bijwerkingen, irritatie en bloeding werden niet eerder waargenomen.


Stap ze allemaal af en duw het gazon terug op zijn plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts