donderdag 6 december 2018

Succulenten soorten

Grootste assortiment Buitenplanten! Alle merken voor de laagste prijs. Bestel direct online op Beslist. Altijd de beste deal voor jou. Groenblijvende planten online.


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.

Er wordt zelf gezaai jonge plantjes worden uitgewisseld en er worden planten van kwekerijen gekocht. De Sempervivum- soorten uit de Alpen zijn ook bruikbaar voor een winterharde rotstuin. Alle soorten vetplanten zijn kostgangers die weinig aandacht en verzorging van je vragen. Geef regelmatig water geven in de zomer, maar hooguit maandelijks in de winter.


Ben je op zoek naar een specifieke vetplant of cactus, maar ben je niet zeker of je jouw vetplant kan bestellen op Plantiful. Neem hier dan eerst een kijkje naar het overzicht van al onze diverse soorten vetplantjes in het Plantiful aanbod. De soorten die op deze pagina staan zijn planten die erg sterk zijn en hun water kunnen opslaan in een deel van hun lichaam. Dit kan zowel wortel, stengel of het blad zijn.


In de Eden Collection bevinden zich blad succulenten.

Verschillende succulenten worden hieronder uitgelicht. In de Alpen zijn op rotswanden talloze sempervivums te vinden, bruikbaar voor een winterharde rotstuin. Stamsucculenten doen dat in een verdikte stengel of stam ( de meeste cactussen en Euphorbia's), bladsucculenten doen dat in verdikte bladeren (Crasulla, Echeveria,Agave) en wortelsucculenten doen dat uiteraard in hun ondergrondse delen (Pterocactus tuberosus).


Succulenten komen niet alleen in de woestijn voor. Hoewel het stekken van succulenten over het algemeen vrij eenvoudig is, zijn er natuurlijk uitzonderingen. Er zijn soorten die niet of zeer moeilijk te stekken zijn. Deze soorten helpen we aan wortels door ze te enten, dit gebeurt ook bij voorkeur bij warm en droog weer.


Landelijk, modern, kleurrijk, strak: succulenten passen door hun vele maten, kleuren en soorten in ieder interieur. In kleurrijke interieurs kun je ze perfect combineren met gekleurde of bloeiende cactussen. Zet de plantjes onder glas in een snoeppot of geef enkele kleine succulenten een plaatsje in een kweekkas.


Bedankt voor je bezoek aan onze website! CactusPlaza is gespecialiseerd in planten van cactussen en vetplanten ( succulenten ), caudex planten en veel soorten mesems. Naast planten leveren wij cactus zaden, zaden van andere succulenten en zaden van allerlei andere exotische planten. Zoek je een specifiek grondmengsel?


Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd en gaan lekker lang mee. Ze geven een spannende en bijzondere sfeer in huis en kunnen goed tegen zonlicht en warmte. Een plekje op de vensterbank boven de verwarming is dan ook geen enkel probleem. Wij produceren een breed assortiment succulenten dat ongeveer soorten bevat in verschillende potmaten variërend van potmaat tot potmaat 30.


Onze kwekerij is gespecialiseerd in de productie en verkoop van exclusieve en hangende succulenten waaronder veel Rhipsalis soorten.

Winterharde vetplanten of kou en vorst bestendige succulenten zijn bestand tegen lage temperaturen. Let er op dat de meeste van deze soorten nagenoeg droog moeten worden gehouden om deze temperaturen aan te kunnen. Er zijn veel soorten succulenten verspreid over de wereld. Ze zijn allemaal in staat om in meer of mindere mate omstandigheden van hitte en droogte te doorstaan. Veel soorten vetplanten zijn aangepast aan een bepaalde grondsamenstelling of een een micro-klimaat.


De familie heeft veel bekende soorten omdat ze als kamerplant makkelijk in leven te houden zijn, en verder vergeleken met andere kamerplanten, afwijkende vormen hebben, en ten slotte als decoratief worden gezien. Vele soorten verdragen nog lagere temperaturen, mits ze voldoende droog staan, andere soorten zoals Melocactus en Uebelmannia moeten dan weer hogere temperaturen hebben ca à 18° C. De winterrust is voor de meeste planten essentieel. Door soorten aan te geven in de Excel zaadlijst. Het verdere bestellen verloopt via de bijbehorende instructie. Enige soorten van dit geslacht zijn al zeer lang beken hoewel deels onder andere geslachtsnamen.


Agave lechuguilla Lechuga betekent sla in het Spaans en guilla betekent een partij. De letterlijke vertaling is dan een partij of een bos sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts