donderdag 10 december 2015

Boomsoorten tuin

Bomen, zie onze aanbiedingen! Van tuinhout tot sierbestrating! Met een boom in de tuin volg je de seizoenen.


Je ziet het uitlopende bla de bloei, de herfstkleuren en vruchten en als laatste het silhouet van de kale takken in de winter. Zoek een boom uit die bij de grootte van je tuin past. Tips voor een kleine tuin.

Naast kleine bomen is er nog zoveel meer mogelijk om te kunnen genieten van tuinen met een kleinere oppervlakte. Benieuwd hoe jij je kleine tuin optimaal kunt gebruiken? Of heb je gewoon behoefte aan wat inspiratie voor kleurgebruik en optische effecten in je tuin ? Bekijk dan onze tips voor kleine tuinen. Ze kunnen variëren in hoogte van enkele tot enkele tientallen meters. Selecteer een vorm en grootte die bij de beplanting en de ruimte past.


Er zijn letterlijk duizenden boomsoorten en dus zeker eentje te vinden die bij u past. Afhankelijk van de beperkingen van uw tuin , kunt u kiezen uit honderden combinaties van vorm en grootte. Boomsoorten in verschillende vormen, maten en hoogtes.

In het landschap en in tuinen vallen bomen het meeste op. Ze geven vorm en kleur aan de omgeving en bepalen voor een groot deel de sfeer en het karakter van uw tuin. Het zijn de blikvangers die meestal het eerst opvallen en waarmee je ook rekening mee moet houden met je verdere plantenkeuze (denk maar aan de schaduw die een boom geeft).


Sierbomen voor de kleine tuin. Waarom willen mensen sierbomen voor de (kleine) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte. Loofboom met blad Heeft de boom bladeren, kies dan deze optie.


Niet erg als bladeren er anders uit zien. Veruit de meeste bomen zijn veel te groot voor de gemiddelde particuliere tuin. Die zijn meer geschikt voor een plek in het gemeentegroen of in een park.


We geven uitgebreide informatie over boomsoorten , boomziekten en bijzondere exemplaren in Nederland. De site is zo gemaakt dat informatie over soorten, ziekten en bijzondere bomen gekoppeld is en dat u zelf selecties kunt maken op onderwerp. Wil je een boomsoort of cultivar opzoeken aan de hand van de naam? Raadpleeg dan de wetenschappelijke of Nederlandstalige namenlijst van alle bomen die in de databank voorkomen. Staat de soort die je zoekt er niet bij?


Misschien staat de soort nog niet in onze databank of misschien gebruik je wel een oud of foutief synoniem. Welke bomen zijn geschikt voor uw tuin ? Er zijn vele boomsoorten op de markt die in allerlei verschillende vormen en maten worden aangeboden. Het is vaak lastig om een keuze te maken tussen deze soorten.

Hieronder staat een overzicht van welke boomsoorten geschikt zijn voor pariculiere tuinen. Een goed aangelegde Japanse rotstuin kan een gevoel van rust over je heen laten gaan. Om een optimaal resultaat te krijgen maakt men best gebruik van verschillende. Geschikte bomen voor kleine tuinen.


Ook boomsoorten van de tweede grootte met een smalblijvende kroon, zoals zuilvormen, smal vaasvormige- of smal pyramidale kroonvormen, zijn goed te gebruiken in kleine tuinen. Een boom in uw tuin zorgt voor hoogte en diepte en natuurlijk voor een leuk gezicht. Ook in kleine tuinen is het realiseerbaar. Neem bijvoorbeeld een plant op stam die maar weinig ruimte in beslag neemt.


Of een bolboom, waarbij de stamomtrek elk jaar dikker wordt en de hoogte maar minimaal. Bolbomen zijn geknipt voor een kleine tuin. De lengte van de stam tot aan de bol staat namelijk vast.


Zo is de eindhoogte goed in te schatten. Acer campestre ‘Nanum’ is een bolvormige veldesdoorn met roomwitte bloei, rozerode scheuten en opvallende kurklijsten in de winter. Carnivale’ heeft een bont blad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts