donderdag 10 december 2015

Wasmotlarven

Wasmotlarven zijn zonder voeding houdbaar tot weken na aanschafdatum. Bewaar de wasmotlarven bij een temperatuur van tot 18°C in hun originele verpakking. Vivara verstuurt de bestellingen met levende wasmotlarven wekelijks op dinsdag of woensdag. Het kan dus voorkomen dat de levering van levende wasmotlarven een week duurt. Je neemt enkele wasmotlarven of poppen en zet deze in het kweekbakje.


Je verwarmt de kweekbak in het begin tot à graden, je kunt ze op een warmte matje zetten.

Eenmaal de kweek opgestart is gaat deze zichzelf verwarmen. De larven moeten eerst motten worden, deze zullen dan paren en hun eieren afleggen in de voedingsbodem. Nou Karel ik denk dat de grote wasmotlarven een goede aanvulling zouden zijn voor je grote insecten eters.


Het is inderdaad veel werk en moet je zien te voorkomen dat er sluipwespen in komen. De rups verpopt in een zelf gesponnen grijskleurige cocon. Het kweken is zeer arbeidsintensief waardoor dit ook een duur voedsel insect is.


Hoe bewaar ik nou het beste mijn wasmotlarven , en wat voer ik ze? Ze gaan altijd zo snel dood.

Wasmotten kopen voor het vissen of als voederdier voor uw reptiel? Klik hier om direct wasmotten te bestellen bij Baitshop. Preventief: was buiten het bijenvolk in bijenkasten goed afgesloten bewaren of juist buiten de bijenkast heel erg luchtig en goed belicht. Bij De terrariumkoerier kunt u voordelig wasmotten kopen of bestellen.


Wij leveren dagen per week. Vandaag bestel morgen in huis! Webshop Keurmerk en lovende. Daarmee kunnen ze wel schade aanrichten maar over het algemeen valt dat wel mee. Maar de grote wasmot is groter en zorgt ook voor grotere problemen.


Bij sterke bijenvolken, daar vind je eigenlijk nooit wasmotten maar zwakke bijenvolken, die kunnen nog wel eens ten prooi vallen aan de vraatzucht van wasmotlarven. Door het koken en het schokvriezen op onze installatie worden de wasmotlarven ontdaan van alle bacteriën en worden ze quasi steriel. De restfractie bacteriën en schimmels zit ruim onder de normen die gelden voor menselijke en dierlijke voeding.


Dit wordt opgevolgd door frequente controle via analyse. Per portie van tot stuks. Wasmoltarven zijn zeer voedingsrijk en goed voor de afwisseling voor vele reptielen. Elke dinsdag en vrijdag verse aanlevering van voedseldieren.


Let op: het retouren van voedseldieren is niet mogelijk.

De wasmotlarve, in de volksmond ook wel bienenmade genoem is een rupsachtige larve, die best heel groot( ca. cm) kan worden. Deze dikke maden hebben een mooi. Doordat ze zeer zacht zijn worden ze zeer gemakkelijk opgenomen en verteerd.


Graag willen wij u altijd de beste kwaliteit leveren. Een besproeiing moet in de maanden aprillmei uitgevoerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts