woensdag 23 december 2015

Hoe hoog moet een tv hangen

Wereldwijd al jaar op rij hét nr televisiemerk. QLED TV , UHD 4K TV , The Frame en The Serif. Vind hier de TV die bij jou past. Zoek naar tv ophangen aan muur op de nieuwe KensaQ. U kunt u al verheugen op het feit dat er straks een nieuwe tv hangt.


Nu is alleen de vraag: hoe hoog moet ik mijn tv ophangen.

U wilt namelijk niet dat u te veel omhoog moet kijken, maar een tv die te laag hangt is ook geen pretje. Het uitgangspunt is dat je het bovenste derde deel van het scherm op ooghoogte hangt. Heb je bijvoorbeeld een scherm dat centimeter hoog is? Dan hangen de bovenste centimeter op ooghoogte en de overige centimeter eronder. Je nek en schouders zitten altijd in een gespannen houding terwijl tv kijken juist ontspannend moet zijn.


Televisies worden tegenwoordig standaard geleverd met voet. Veel consumenten kiezen er hierdoor voor om de televisie netjes op een kast of tv -meubel neer te zetten. Dit is tenslotte eenvoudig te doen.

Je kunt de tv echter ook ophangen. Het kan ook zijn dat je beslist geen televisie aan de muur wilt. Je hebt gekozen voor een TV meubel. Vroeger waren de TV meubels hoog , rond de centimeter. Tegenwoordig zijn ze een stuk lager.


Natuurlijk zijn de meubels te koop in diverse hoogten. Je moet ook rekening houden met andere apparatuur, zoals een DVD-speler en eventueel luidsprekers. Wij hebben momenteel een tv , die aan de muur hangt.


We gaan de tv uit de zithoek verhuizen en een echte aparte tv -hoek maken. Meubelzaak bedacht zeer mooi plannetje, maar, als we dat uitvoeren komt de tv een stuk hoger te hangen. Ik krijg zondag de in detail uitgetekende versie, dus ik weet nog niet exact hoe hoog.


Ook hiervoor is er een vuistregel. De onderkant van de televisie moet zo’n tot centimeter boven de grond hangen. Soms is dit toch niet de ideale hoogte. Als je denkt dat het niet de juiste hoogte is, neem dan een vel papier, een kartonnen doos of iets anders waar je een vlak van kan maken dat even groot is. De hoogte van een zwevend tv meubel.


Als je kiest voor een zwevend tv -meubel, kun je de televisie erop, of erboven aan de muur plaatsen.

Wederom bepaal je eerste de goede hoogte van de televisie. Om het je makkelijk te maken heb ik alle stappen die je moet nemen op een rij gezet. Dat hangt natuurlijk van de ruimte af waar de tv komt te hangen en hoe er naar tv wordt gekeken. Waarschijnlijk vanuit de zetel. Varieert de lengte van de gezinsleden fel, dan zal je een gulden middenweg moeten zoeken.


Ervaar alle details in Ultra HD. De mooiste TV die je niet ziet. Een ongeëvenaarde kijkervaring. De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Specialistisch advies nodig? Bekijk ons grote assortiment televisies van vele merken. Jij bepaalt hoe je betaalt.


Ik ben benieuwd hoe hoog (vanaf de vloer gemetern) de mensen hier hun plasma of LCD hebben hangen. Bepalen hoe hoog je jouw tv en steun moet ophangen Bepaal hoe hoog je jouw tv op wilt hangen en hoe hoog je de ophangbeugel dan moet bevestigen. Vuistregel is dat de gemiddelde ooghoogte moet uitkomen op een derde van de bovenkant van het scherm. U kunt hier rekening mee houden door de afstand tussen de schroefgaten en de televisie te meten, en vervolgens deze afstand met een potlood op de muur te tekenen.


Op deze manier weet u precies op welke plaats uw tv zal hangen. De derde stap is het bevestigen van het ophangsysteem. Omdat een flatscreen TV geen last heeft van een ontsierende diepe beeldbuis, kun je een flatscreen TV uitstekend als een schilderij aan de muur hangen. Hoe hoog moet ik mijn tv. Daarnaast zijn er ook stijlvolle flatscreen steunen verkrijgbaar die ook de kabels laten verdwijnen.


Er zijn verschillende soorten ophangsystemen, vaste en kantelbare. Ik wil mijn afzuigkap ophangen, maar weet niet hoe hoog ik dit zal doen. Wat is een gebruikelijke hoogte qua gebruiker en de hoogte tov het fornuis?


De binnenkomende personen zijn dan een stuk beter te identificeren dan wanneer u de camera pal boven de ingang hangt. In de regel geldt, hoe verder weg, hoe beter het zicht dichter bij de grond voor wat betreft de kijkhoek. Wanneer je een mooi doek op de kop hebt getikt, wil je natuurlijk dat het goed hangt zodat jij en je gasten er zoveel mogelijk van kunnen genieten.


Dat het op de juiste hoogte hangen van schilderijen niet altijd even makkelijk is, blijkt uit het feit dat het vaak misgaat. Controleren afstand dartbord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts