donderdag 10 augustus 2017

Honingklaver

Hieronder staan de indicaties die te maken hebben met spataders waarbij honingklaver uitkomst kan bieden als fytotherapeutisch medicijn. De soorten komen voor in de gematigde streken van Europa en de mediterrane en subtropische streken van Azië en Noord-Afrika. Honingklaver (Melilotus) is een geslacht uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). De bladeren zijn drietallig, met gesteelde, getande blaadjes. De bloeiperiode loopt van juli tot oktober.


De witte bloemen groeien in langgerekte trossen.

De kale peulen die ontstaan na bevruchting zijn. Goudgele honingklaver - Melilotus altissimus De lange trossen met goudgele tamelijk kleine vlinderbloemen van de Goudgele honingklaver , Melilotus altissimus, zijn in de zomer en beginnende herfst een opvallende fraai aanwezig in ruderale ruigten. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen. Het groeit als onkruid langs wegen en op akkers, vooral op kalkrijke gronden.


De kleine witte, of gele bloemen hebben een heerlijke zoete geur, die bij drogen nog sterker wordt. Dit tweejarig gewas is flink hoog (tot 2m!) en maakt door zijn flinke beworteling de grond grondig los. Melilotus bestaat uit de Griekse woorden meli (honing) en lotus (klaver). Hij is bijzonder sterk want afgemaaide exemplaren kunnen tot laat in het najaar toch nog gaan bloeien.


Een volgroeide plant van de honingklaver kan je niet over het hoofd zien: ze kunnen wel meter hoog worden.

Citroengele honingklaver ondersteunt de circulatie in de benen. Ze wordt ingezet in geval van zware en vermoeide benen. Uitwendig wordt citroengele honingklaver. Met eerlijke informatie over prijsontwikkeling en buurt. Gunstig gelegen in de wijk Groenstraat Noord nabij uitvalswegen, scholen, winkels en natuurgebied.


Ook wel Steenklaver genoemd. Een vlinderbloemige drachtplant die geschikt is voor zand- en kleigronden. Leuk voor de aankleding van uw bijenstal.


Zaai drachtplanten zodat uw bijen meer honing leveren. Woonhuis te koop: Vraagprijs € 269. De soort komt voor in eerder ruige vegetaties, in wegbermen en op dijken, langs spoorwegen en kanalen, op industrie- en haventerreinen, op kapvlakten, op braakliggende terreinen, op parkings en tussen plaveisel.


Altissimus betekent zeer hoog of het hoogste. Deze biologische kaas met honingklaver heeft een unieke kruidensmaak en is afkomstig uit de biologische veeteelt. Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij akker- honingklaver. Overige medicinale werkingen honingklaver Behalve de positieve werkingen op de bloedvaten, waarvoor honingklaver het meest gebruikt wordt, heeft dit bittere geneeskruid enkele andere helende werkingen waarvan het onterecht zou zijn om ze onvermeld te laten. Hier staan ze opgesomd inclusief de redenen waarom honingklaver een goed middel is.


Gelegen in Venlo ligt deze prachtige en ruime bungalow aan de Honingklaver. De woning is gelegen in de buurt Groenstraat-Noord.

Deze twee-onder-een-kapwoning is de grootste woning in het plan. Ze hebben een woonoppervlakte van maar liefst 1m2. In het antieke Egypte werd honingklaver reeds aangewend om zijn culinaire en medicinale kwaliteiten.


In het oude Griekenland vlocht men kransen van honingklaver en deed deze om het hoofd om hoofdpijn te bestrijden. Daarnaast was volgens de antieken, waaronder de Romeinen, citroengele honingklaver goed voor de welsprekendheid. Kunstbloemen koop je eenvoudig online bij bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts