woensdag 2 augustus 2017

Hortensia limelight snoeien

Hortensia limelight snoeien

Kwaliteit voor lage prijs. Bestel simpel en snel jouw struiken. Bij hortensia snoeien kun je in een video zien hoe je dit doet.


Hydrangea paniculata ‘Limelight’: dit soort pluimhortensia wordt in veel tuinen geplant en heeft opvallend lichtgroene pluimen. Als je ieder voorjaar de heester snoeit, wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter hoog. Sla je het snoeien over dan wordt hij veel hoger, maar gaat wel minder bloeien en met kleinere bloemen. Kijk voor meer informatie in het artikel grondsoorten.


De meeste soorten hoeven weinig gesnoeid te worden. De wijze waarop de diverse soorten hortensia ’s worden gesnoei is verschillend. Limoengroene bloemen, mooi en sterk. De knappe hulk onder de Hydrangeas, zeg maar.


Omdat deze hortensia op eenjarig hout bloeit zal de struik na de snoeibeurt hetzelfde jaar al weer bloeien. Jonge planten hoef je de eerste twee jaar niet te snoeien , laat ze eerst maar eens goed groeien. De beste tijd om te snoeien is februari-maart, vlak voordat de knoppen gaan uitlopen. De plant bloeit op eenjarig hout, dus snoeien doet bij deze hortensia echt bloeien!


Doe dit normaliter tot tot centimeter boven de grond. En omdat de pluimhortensia op het jonge, eenjarige hout bloeit kun je hem gerust elk voorjaar flink terugsnoeien. Maart en april zijn hiervoor de beste maanden! Als je jaarlijks snoeit, blijft de struik kleiner en worden de pluimen groter. Deze pluimhortensia heeft daar geen last van.


Hortensia limelight snoeien

Door de hortensia af en toe te snoeien , geef je hem nog meer groeikracht. Dit zijn de soorten die ieder jaar. Je zou zelfs nog kunnen overwegen om een pluimhortensia niet terug te snoeien.


Ongesnoeide pluimhortensia’s zullen zeker bloemen produceren, alleen kleinere. Vooraleer u begint te snoeien aan uw hortensia ’s in de tuin is het vrij belangrijk om te weten over welke cultivar u beschikt zodat u weet tot welke groep hij behoort. Hortensia snoeien van de verschillende soorten met uitleg. De verschillende groepen worden vaak ook anders gesnoeid. Zo houdt u de hortensia op een formaat van rond een meter hoog in volle bloei.


Om de hortensia op een mooie manier hoger te laten groeien kunt u de takken terug snoeien tot twee á drie knoppen boven de grond. Knip de takken af net boven een knop. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Krijg je door het snoeien minder bloemen?


Het snoeien van een hortensia is niet ingewikkeld zolang je maar weet wat je doet. Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels. Deze hortensia op stam bloeit van juli tot oktober en staat graag in de halfschaduw of de zon.


Door goed te snoeien bevordert u dat de plant weer volop nieuwe uitlopers maakt en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts