vrijdag 18 augustus 2017

Gras verdelgen

Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Dit doe je door het gazon regelmatig te bemesten en te gieten bij droogte.


Zorg er voor dat het gazon sterk blijft want daar waar het gras verzwakt bij droogte of voedselgebrek zijn er toch vele soorten onkruid die geen problemen hebben om in dergelijke omstandigheden wel goed te gedijen en het gazon over te nemen. Een gazon kan na een aantal jaar op zijn.

Onkruid verdelgen voordat wij een oud gazon verwijderen. Om het gazon een onkruidvrije start te geven, is het raadzaam onkruid eerst te verdelgen. Na enige dagen gaat het gras tussen de tegels bruin worden en verdwijnt vanzelf zonder hard te hoeven zwoegen om het gras en ander onkruid tussen de tegels vandaan te halen met voegenreiniger en andere tijdrovende manieren. Dit is de efficienste manier om snel en goedkoop van gras tussen de tegels en ander onkruid verlost te zijn.


Bij het vernieuwen van een gazon moet het oude gazon eerst verwijderd worden. Bij een totaal verwijderaar zullen ook alle grassen, maar ook alle onkruiden en mossen. Voor het onkruid verdelgen kan er ook een middel worden gebruikt, bijvoorbeeld gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding.


Dit kan in veel gevallen doeltreffend en gemakkelijk werken om een gazon egaal groen en gezond te krijgen.

Gazonmest met onkruidbestrijding heeft toegevoegde gazon voeding wat het herstel van uw gazon bevordert. Kinderen die spelen op het gras kunnen gebeten worden door mieren. Het ingebrachte mierenzuur is behoorlijk pijnlijk.


Indien u niet snel handelt wordt uw gazon beschadigd. Op plekken waar de schade groot is kunt u het beste nieuwe graszoden neerleggen. Straatgras bestrijden, voor een mooi gazon. Roundup zorgt ervoor dat u geen onkruid meer heeft. Het duurt minimum tot weken vooraleer de behandelde grassen geel verkleuren.


Daarna gaat het vrij snel. Eén week later zijn de bespoten grassen bruin verdroogd en verdwijnen ze. Het is dus normaal dat u na bespuiting twee tot drie weken geduld moet hebben om visueel iets te bemerken. Het gras gaat echter zeker dood. Overlast mieren gazon, terras of tuin?


Hebt je last van een mierenplaag op uw gazon, terras of tuin? Het meest hardnekkige gazononkruid heeft zeer kleine blaadjes en kan alleen worden bestreden wanneer ze iets gegroeid zijn en wanneer de spraycap op de fijnste stand staat. Azijn lijkt in eerste instantie ideaal om onkruid te verdelgen.


Als je het wel eens hebt gebruikt, zul je zien dat het onkruid en mossen snel doodt.

Azijn doodt onkruid en mos, maar het doodt niet de wortel. Het resultaat is dat er afgestorven onkruid achterblijft in je tuin met een bruine kleur. De onkruidverdelger die je gebruikt voor het verdelgen van het ongewenste vingergras is ook in staat om het zachte, mooie gras , dat je wilt behouden, aan te tasten.


Dit houdt in dat je tijdens een bepaald seizoen dient in te zaaien en tijdens een ander seizoen de onkruidverdelger dient in te zetten. Mieren graven onder het gras door om hun kolonies te bouwen: het gras kan daardoor beschadigd raken en er verschijnen dan al snel kale plekken in uw gazon. Mieren in het gazon trekken ook nog eens vogels aan. Vogels zijn namelijk verzot op mieren en eten ze graag.


Hierdoor pikken ze het gazon kapot om de mierenkolonies te bereiken. Mieren verdelgen , het leuke werk Als je genoeg koffiedik hebt gespaard kunnen we de mieren in gazon eens aanpakken. Voeg water aan de koffiedik toe en maak er een lekker dik soepje van. Als je wilt kan je ook nog cayennepeper toevoegen om het brouwsel des onheils nog iets scherper te maken. Stap Het speciale koffiesoepje kun je nu gaan gebruiken.


Die probeer ik alsnog met schilmes te verdelgen. Maar als dat niet helpt wou ik plaatselijk in de voegen wat chemisch erop gieten. Ik heb de keus uit:-Hagesan Groene aanslag reiniger-Schoonmaakazijn-Ontkalker-Gootsteenontstopper-Zoutzuur-Ammonia-Terpentine-WCreiniger(chlorix)-Wegenzout Welke heeft de meest ultieme definitieve dieptewerking? Mos groeit op plaatsen die vochtig en donker zijn, bijvoorbeeld als er veel schaduw wordt gecreëerd door bomen of uw huis.


Spuit of giet wat op op het nest en ze komen voorlopig niet terug. We hadden een flink nest op ons pas aangelegde gras , het gras is mooi gebleven. Maai regelmatig het gras , maar maai het niet te kort.


Als je gazon te kort maait, geef je vrij spel aan mos, klaver en andere soorten onkruid. Hoe vaak je moet maaien en op welke hoogte je de maaier instelt, hangt af van het soort gazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts