woensdag 16 augustus 2017

Rijstwijn kopen ah

Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Met Saitaku rice vinegar breng je sushi rijst op smaak. Saitaku mirin heeft een uitgebalanceerde, licht zoete. Meng deze rijstazijn voor het oprollen van de sushi door de rijst om een zachte smaak en aroma toe te voegen. De wijn komt uit Zhejiang: een provincie in het oosten van China, ook wel de ‘Shaoxing-regio’ genoemd.


Rijstwijn kopen ah

Hoe wordt rijstwijn gemaakt? De rijstwijn wordt gemaakt van gekookte rijst. Maar een scheutje om op het eind mee af te blussen is ook lekker en geeft je vlees net dat Aziatische tintje. Verder vind je Shaoxing rijstwijn in allerlei marinades, soepen, noem maar op. Echt onmisbaar in de Chinese keuken.


Een fles shaoxing rijstwijn is gewoon buiten de koelkast onbeperkt houdbaar, zeker als je er alleen mee kookt. Sake is ook een rijstwijn. Net als gewone wijn heb je er verschillende soorten en smaaktypen van. Er zijn varianten, hon mirin, shio mirin en shin mirin. Een rijstwijn met een lager percentage alcohol en een hoger percentage suiker dan dat sake heeft.


Rijstwijn kopen ah

Mirin is het zoete zusje van sake. Het alcoholpercentage varieert, maar ligt bij mirin meestal onder de procent en bij sake rond de procent. Alcoholische rijstdrank van rond de , gemaakt van gefermenteerde rijst, bruin-geel van kleur. Deze rijstwijn ontleent zijn naam aan het stadje Shaoxing in de provincie Zhejiang, tweehonderd kilometer ten zuiden van Shanghai aan de oostkust van China. In tegenstelling tot de Europese wijn (op China sterke drank), die is gemaakt door vergisting van natuurlijke suikers snoepgoed in druiven en andere vruchten, wordt rijstwijn gemaakt door fermentatie van rijstzetmeel, dat is omgezet in suikers.


Rijstwijn is vaak alcoholische drank met als voornaamste basis ingrediënt rijst. In veel landen met een rijstcultuur zoals China ( huang jiu ), Japan ( sake ) en Korea ( cheongju ) wordt rijstwijn gemaakt. Alcoholische drank van rond de , gemaakt van gefermenteerde rijst, bruin-geel van kleur. In traditionele Japanse herbergen wordt sake verwarmd in een kleine kruik, om daarna in aardewerk bekertjes door een ‘sake-boy’ aan de gasten te worden uitgeschonken.


Rijstwijn kopen ah

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Zo is het bij ons altijd sale. Ook als je producten wilt kopen met een snelle levertijd en een goedkope prijs.


Oosterse rijstazijn bestel je online bij Asianfoodlovers Gratis verzending vanaf €voor 13. Pin met betaalpas of creditcard bij levering. Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.


Het wordt gebrouwen van rijst, koji (een soort zwam), gist en water en wordt ook wel rijstwijn genoemd. Sherry slaat nergens op en wordt alleen in AH achtige kutrecepten gebruikt als het om de aziaitische keuken gaat. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen.


Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts