maandag 11 augustus 2014

Sedum zaaien

Geen concentraties en een mooie egale opkomst is bij hydrosedum gegarandeerd. Toppertje onder de sedumsoorten. Ter plekke zaaien in mei-juni en september-oktober.


Zaait goe doch niet hinderlijk uit. Sedumsoorten zijn geschikt voor zonnige plaatsen, zowel in de tuin als op het dak als dakbegroeiing.

Als je kiest voor zaaien of stekken, ben je veel goedkoper uit dan met sedummatten of -cassettes. Nadeel is wel dat je heel lang moet wachten voor het dak volgroeid is. De Hemelsleutel heeft iets meer verzorging en water en humusrijke grond nodig.


Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our. Knip in oktober de dode bloemstelen tot net boven de grond af. Of laat een aantal stelen met de zaadhoofden staan als winterdecoratie. Afwisselend mengsel van verschillende meerjarige planten, die (mits vroeg gezaaid) hetzelfde jaar al bloeien.


Later gezaaid zullen de meeste planten het jaar na zaaien bloeien.

Ook bij de planten, die hetzelfde jaar bloeien geldt: daarna elk jaar weer, het zijn vaste, winterharde planten. Het gaat uitstekend in een zaaikistje. Deze manier van zaaien is enkel bedoeld als voorlopige standplaats van de plantjes, deze worden na het kiemen opgepot of verspeend. Hoewel deze zaaiwijze niet zo moeilijk is, zijn hier toch technieken essentieel – en wel in een juiste volgorde – om succes te garanderen.


Deze laag, die bestaat uit een groen gekleurd mengsel van hout- of cellulosepulp, een speciale kleefstof met meststof en water, wordt met behulp van een hydroseeder over de sedum stekken gespoten. Zet vetkruid in de volle zon. Ze vragen niet veel verzorging, bij grote droogte kunt u water geven.


Zanderige grond is ideaal. Valt een hoge plant uit elkaar dan kunt u in het voorjaar de toppen eruit knippen, de plant zal onder het snijpunt weer nieuwe uitlopers maken, waardoor hij meer in de breedte uitloopt. Zadenmengsels Losse zaden Planten en Stinzenbollen Zaaien en kweken Insectenhotels Boeken Catalogus Snelbestellijst. Zo kan je bijvoorbeeld kleine stukjes van de plant uitstrooien en inharken, net als zaa en dan groeien er vanzelf nieuwe plantjes. Veel planten kunnen gezaaid worden.


Zaaien gebeurd bij sedum zelden omdat een sedum -zaadje erg kostbaar is en slechts in beperkte perioden kan worden gezaaid. Bij andere planten gebeurt zaaien wel, met de hand wordt het zaad gestrooid of op rijtjes gezaaid. Sedum acre - Muurpeper komt voor in de.


De beste periodes om te zaaien zijn het voorjaar en de zomer.

Maar zeg nu zelf, je zult er toch maar gestraft mee worden nietwaar :-) Ik vind het een heel plezierig plantje dat nog leuk bloeit ook. Onze kwekerij bestaat nu ruim jaar. Veel ervaring in alle facetten van kweken en verzorgen van bomen en planten. In de laatste jaren zijn we geëvalueerd van een brede, traditionele bomen- en plantenkwekerij naar een zeer gespecialiseerde sedum kwekerij.


Het is een makkelijke plant die niet veel aandacht nodig heeft of hoge eisen stelt. Droge gron natte gron zon of schaduw: het is altijd goed. Plant dan een grote groep bij elkaar voor een imponerend effect!


Groene daken worden steeds meer en meer populair in zowel stedelijke als landelijke locaties. Ze kunnen worden geïnstalleerd op de platte daken aan daken met een helling van maximaal graden. Er zijn verschillende manieren om een levende dak te bereiken.


Beter is het om de zaden te zaaien in zaaibakjes en de planten dan later op het dak uit te zetten. Je hebt dan wat meer controle over de zaaiomstandigheden en de kwetsbare jonge plantjes hebben wat bescherming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts