dinsdag 19 augustus 2014

Mosbestrijding in gazon

Mosbestrijding in gazon

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Onkruidbestrijding I - voordeel! Ruim 2producten op Beslist. Vind mos bestrijden het nu op Kensaq.


Gras krijgt geen kans om te groeien door verdroging en omdat gras niet wortelt in mos. Dit komt doordat mos voor een dikke bovenlaag zorgt, waardoor al het water in het mos blijft zitten. Mos groeit goed op zure grond en gras doet het juist goed op een lichtzure grond. Om het gazon onaantrekkelijk te maken voor mossen, zal je de pH-waarde van de grond dus wat moeten verhogen. Dit doe je best door het gazon direct na de winter (februari) te bestrooien met kalk.


De bodem wordt er minder zuur door, wat goed is voor het gras. Voor mosbestrijding in het gazon , heb ik jaren geleden een poeder gebruikt welke ik moest oplossen in water echter ik weet de naam niet meer van dat spul. Wanneer ik een baan had gespoten, werd het mos na ongeveer minuut al zwart. Mos, een van de grootste ergernissen van gazonbezitters, zal haast onvermijdelijk jaarlijks weer de intrede in uw gazon doen. Dit komt omdat mos zich in een gazon gemakkelijk kan uitbreiden, doordat het zich zowel vegetatief als door middel van sporen kan verspreiden.


Door onze mosbestrijder op basis van ijzersulfaat is er een oplossing gevonden. Deze poedervorm vermengt u met water en giet dit over de mosplekken. Veroorzaakt na betreding geen vlekken op de tegels van uw terras. Dit mosbestrijdingsproduct werkt niet verzuren waardoor het mosprobleem ook op langere termijn aangepakt wordt.


Na een natte winter kan het mos in een gazon flink gaan woekeren. Vaak zijn er kale plekken ontstaan waarin zich mos genesteld heeft. Door te verticuteren kun je niet alleen het gazon ontmossen, maar ook de viltlaag verwijderen. Vanmorgen heb ik een tip gekregen van iemand tegen mos in gazon , namelijk het gras besproeien met water gemengd met azijn ,dit zou het mos uitroeien op een biologische manier zonder schade te berokkenen aan het gazon. Nu alvorens ik dit zelf ga proberen wou ik eens weten of er nog mensen zijn op dit forum die er ervaring mee hebben.


Mos ontstaat op deze donkere en vochtige plaatsen. Gras is niet goed bestand tegen weinig zonlicht en nattighei dus valt er gras weg en komt het mos hiervoor in de plaats. Last van onkruid en mos in je gazon ? Met de producten van het huismerk, maar ook met producten van ECOstyle, Bayer Garden, DCM of Pokon bestrijd je mos en onkruid snel en effectief. Zo heb je binnen de kortste tijd weer een groen, sterk en dicht gazon. Doordat het gazon geen tijd heeft om aan te sterken groeit er mos op de kale plekken.


Zuurtegraad van het gazon. Is de grond waarop uw gras groeit te zuur dan ontstaat er mosvorming. Het gazon heeft een bepaalde zuurtegraad nodig. Maar wordt dit te veel dan nestelt mos zich in uw gazon. Wie tuin zegt, zegt gazon en wie gazon zegt, zegt mos.


Mosbestrijding in gazon

Het lijkt wel alsof mosgroei onlosmakelijk verbonden is met het gazon. En eigenlijk is dat ook zo want een slecht groeiend gazon is de ideale biotoop voor mos. Mos in gazon bestrijden met IJzersulfaat. De aanwezigheid van mos in een gazon is nooit op één oorzaak terug te voeren, maar te zure gron onvruchtbare gron te natte grond en ook te kort maaien kan er aan bijdragen.


We kunnen zeggen dat alle factoren die kale en dunne plekken in een gazon doen ontstaan, het mos een kans geven. Mos verwijderen in uw gazon ? Een ongebreidelde mosgroei vormt een groot probleem in gazons. Mos wordt meestal slechts tijdelijk onderdrukt, een blijvende oplossing komt er pas wanneer u erin slaagt de oorzaken aan te pakken.


Volg deze twee stappen om mos in uw gazon te voorkomen. Met Moscide kleurt het gazon mooi donkergroen, want Moscide is tevens een ijzermeststof voor het gras. Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar. Geleidelijk aan voegen we meer producten toe. Gratis retourneren dagen bedenktijd Snel in huis.


Mosbestrijding koop je eenvoudig online bij bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts