woensdag 20 augustus 2014

Vaste geranium bodembedekker

Bestel één van onze top kwaliteit Bodembedekkers snel op Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? Als u op zoek bent naar een bloeiende bodembedekker dan zit u goed. Een aantal vaste plant geraniums leent zich prima voor gebruik als bodembedekker.


Deze soorten blijven in de winter deels groen en bedekken de aarde met wortelstokken. Voor iedere tuin is er wel een leuke winterharde geranium te vinden waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren van bloemen en bla bladvormen en herfstverkleuring van het blad.

De Pelargonium wordt in het Nederlands geranium genoem maar is de eenjarige plant die vooral in potten en bakken geplant wordt. De tuingeranium of ooievaarsbek is een vaste plant en staat graag in de zon of halfschaduw. Geranium moet niet verward worden met Pelargonium. Al vroeg in het voorjaar, vaak al in april bloeit hij met witte, witroze of paarsroze bloemen. Deze geranium is een uitstekende bodembedekker , die het op alle standplaatsen goed doet, waaronder droge en schaduwrijke plekken.


Hij behoudt zijn blad in de winter, overwint hardnekkig onkrui groeit in de zon en in halfschaduw, breidt zich gestaag uit en bloeit heerlijk. Het enige nadeel van deze volledig winterharde vaste plant is zijn moeilijk uitspreekbare soortnaam. Voor elke plek in de tuin is wel een geschikte soort te vinden.

Soorten groenblijvende bodembedekkers of wintergroene bodembedekkende vaste planten. Sommige soorten zijn uitermate geschikt voor het gebruik als bodembedekker. Verzendkosten slechts €bij bestellingen vanaf €30. Vorstgevoelige geraniums De beste bodembedekkers ? TK-Plantengids met 4geraniums Vaste Planten kwekerij Jo Bogaerts. Zelfs de botanisten konden maar met moeite verbergen dat ze het moeilijk hadden om de grens te trekken.


Op zaterdag (of eventueel een andere afgesproken dag) staat uw bestelling dan keurig uitgezocht voor u klaar (bij iedere plantensoort steekt dan een naametiket in de pot). Album’ bloeit met fantastische, zuiver witte bloemen. Striatum’ heeft lichtroze bloemen en is ook een zeer goede bodembedekker.


Max Frei’ draagt fel, magentaroze bloemen. Als bodembedekker , solitair, of als onderbegroeiing. Ook zijn er klein blijvende varianten, die in de rotstuin goed tot hun recht komen. Ze bloeien gemiddeld zo´n week of 6. Bestel top kwaliteit Bodembedekkers vanaf €snel op Bakker.


Deze plant is ook wel bekend als de geranium. Wij zien hem vooral als onderbeplanting van allerlei grote vaste planten waarbij hij onkruid zeer goed onderdrukt. De meeste soorten bedekken de bodem door de ranken.

Een beperkt aantal soort breidt ook daadwerkelijk vlot uit met uitlopers. Het geranium aanbod is enorm groot, jaarlijks verschijnen er nieuwe soorten. Om een indruk te krijgen verwijs ik graag naar de voorraadlijst. Deze ooievaarsbek breidt zich middels ondergrondse wortels snel uit tot een dicht tapijt. Ooievaarsbek ( geranium macrorrhizum Spessart) bodembedekker.


De ooievaarsbek bloeit met witte bloemen met donker roze details. In zachte winters is ooievaarsbek een groenblijvende bodembedekker. Vriest het hard dan zal deze zijn blad verliezen.


Hierdoor heeft de klokjesbloem weinig vocht nodig en hoeft de grond niet heel voedzaam te zijn. De vaste plant van de klokjesbloem wordt ongeveer centimeter hoog en de bladeren (het bedekkende deel) ongeveer centimeter. Deze groene bodembedekker krijgt van juni tot en met augustus mooie witte bloempjes. Ze doen het goed in zowel zon als halfschaduw, en blijven jarenlang mooi.


Ze zijn ook prima te combineren met andere vaste planten, een plaats vooraan in de border is ideaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts