vrijdag 8 augustus 2014

Hortensias planten

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Kwaliteit voor lage prijs.


De beste tijd om een kamerplant buiten te planten is na half mei, juni.

Er is dan geen kans meer op late voorjaars nachtvorst en de plant krijgt ruim de tijd om goed door te wortelen, zodat ze de eerste winter kan trotseren. De plant zou tegen de gevelsteen geplant worden, en omringd worden door steenslag. Is dat haalbaar om steenslag te gebruiken, of is deze niet waterdoorlatend genoeg en raadt U ons toch aan om bijvoorbeeld boomschors te gebruiken?


De halfschaduw is de meest ideale plek om de hortensia planten. In de schaduw moet je hem nooit zetten, want dan krijg je veel te weinig bloemen. Heb je alleen nog een plekje over in de volle zon? Dan kun je hem daar wel zetten, maar je moet hem dan wel regelmatig water geven in de zomermaanden.


Hortensia’s zijn zuurminnende planten.

Dit houdt in dat ze het best groeien in grond met een lage zuurgraad. Beïnvloeden van de kleur van de bloemen. De hortensia houdt haar normale kleur als de grond een pH-waarde heeft tussen de en 5. Wil je een roze hortensia. Je kunt een hortensia het gehele jaar door planten , omdat ze in pot worden gekweekt. Het planten van hortensia.


Doe er potgrond en meststoffen bij als je gaat planten. En niet te vergeten: water geven op het moment dat de plant weer op zijn nieuwe plek staat. In maart en april kun je de hortensia ook vermeerderen. Dat kun je doen door de kluit te delen.


Naast de planten met witte bloemtuilen zijn er ook variëteiten met roze en limoengroene bloemen. De ‘Strong Annabelle’ wordt veel verkocht ter vervanging van de bekende Hydrangea ‘Annabelle’, die wat eerder door gaat hangen. Een derde grote groep is de pluimhortensia (Hydrangea paniculata). Aankoop van planten - koop in eerste instantie containerplantjes. Staat de plant in bloei, is dat mooi meegenomen.


Dit kan belangrijk zijn voor de kleurechtheid! De één plant een witte hortensia in de volle grond en de ander vindt het mooi de hortensia in een pot te planten.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een hortensia gaat planten. Let bijvoorbeeld op de standplaats. Een hortensia staat het liefst in de halfschaduw.


Zorg dat de planten niet te dicht op elkaar komen staan, ze groeien nog flink uit in de komende jaren. Te weinig mest, maar ook teveel is niet goed voor de plant. Gaat u zelf planten , geef uw hortensia dan een goede start met Vivimus voor zuurminnende planten , ook bij ons te bestellen. Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod sierheesters, vlinderstruiken of prachtige sering.


U kunt bij ons makkelijk online kopen, tegen de scherpste prijs. Bestel online bij Tuinplant. Voor een goede blauwkleur is de zuurgraad en het ijzergehalte in de bodem van belang. We raden bij Tuinplantenwinkel. Daarnaast kunt u de planten in het voorjaar en najaar voorzien van aluin of blauwkleur voor hortensia’s.


Jonge planten zijn ook steeds gevoeliger dan oudere exemplaren voor vorst, bij vroege vorstdagen, bijvoorbeeld in november als de planten nog niet voldoende afgehard zijn en klaar voor de winter. Rhododendron planten - Tuinieren. Planta Groencentrum is dé tuinplanten groothandel en kwekerij voor hovenier en particulier in de regio Utrecht. De hortensia of de gewone hortensia (Hydrangea macrophylla) is een van de meest gecultiveerde planten ter wereld.


De bladverliezende struik kan een hoogte van 1-m bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts