dinsdag 31 maart 2015

Forsythia intermedia

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Over het algemeen zullen de takken die groen zijn het daaropvolgende jaar geel bloeien. Wanneer je vergeten bent om de forsythia direct na de bloei te snoeien, is dat geen ramp.


Wel zijn er twee stelregels: Knip je forsythia in ieder geval vóór juni zodat nieuwe takken nog uit kunnen groeien voordat de winter intreedt. Forsythia europaea, oorspronkelijk uit de Balkan.

Het is een van de vroegst bloeiende tuinplanten. Dit Chinees klokje groeit met opgaande takken uit tot 200cm hoogte. Na de bloei kunt u enkele oude takken tot op de grond wegknippen voor een goede structuur in de struik. Many named garden cultivars can also be found.


Hij produceert intens, gele bloemen, draagt donkergroen blad en wordt ruim meter hoog. De bloei begint al vroeg in het jaar, namelijk eind februari. Het zorgt voor een zonnig gezicht wanneer het weer vaak nog wat grijs is.


Bijzonder aan de bloei is dat de bloemen op kaal hout verschijnen.

The shrub has an upright habit with arching branches. De bladeren zijn smal en ovaal van vorm, donkergroen en bovenaan getand. Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten.


It is generally superior to other forsythia cultivars in flower size, vigor, and general habit. Deze forsythia bloeit reeds in maart met citroengele bloemen. De struik groeit met opgaande takken en twijgen die tot meter hoog kan worden. Het Chinees Klokje moet ieder jaar worden gesnoeid om ervoor te zorgen dat deze het volgende jaar weer uitbundig bloeit. Daarom zijn ze zeer goed geschikt om de oudere en uitgebloeide takken te vervangen (verjongingssnoei).


Je struik gaat langer mee en wordt minder houterig en warrig. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Prachtige vroegvoorjaars bloeiende heester die in het Nederlands ook wel Chinees klokje genoemd wordt. In maart begint de bloei en dan produceert de heester een overvloed van gele bloemen. Het Chinese klokje laat zo aan iedereen zien dat het voorjaar definitief is begonnen.


In deze video zie je hoe je dat moet doen. From April to May, numerous bell-like flowers of golden yellow colour are formed on the branches, which are up to three meters long. This is why it is sometimes also.


De plant bloeit prachtig op eenjarig hout, met felgele, stervormige bloemetjes.

Het felgeel is een mooi contrast met het donkerbruine hout. De bloeiperiode is van februari tot april, in het vroege voorjaar dus. De struik bloeit al, als de meeste planten zelfs nog geen blad hebben.


Deze kan doorgroeien tot een hoogte van 2cm. Snoei altijd direct ná de bloei. De plant is zeer geschikt voor het creëren van hagen en natuurlijk kan de soort ook prima aangeplant worden in een groep, in een gemengde border of solitair.


Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts