woensdag 25 maart 2015

Begonia soorten

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! De oorsprong ligt ergens in Amerika, Azië, en Afrika. Begonia : Familie der Begoniaceae.


Vooral in subtropische en tropische gebieden.

De beste standplaats bevindt zich in de halfschaduw buiten de wind. Voeg hiervoor mestkorrels of vloeibare meststof toe aan het. Er zijn meer dan duizend soorten. Er bestaan zowel eenjarige als overblijvende soorten , groenblijvende en bladverliezende. Beide soorten hebben namelijk witte stippen op de bovenkant van het blad.


Moderne wortelachtige begonia ’s zijn niet een soort van de grootste tropische plantfamilies maar een creatie van tuinbouwkundige. Het merendeel van deze soorten komt voor op het Amerikaanse continent, met name in warme en vochtige groeigebieden.

Dit knolgewas is dus ook een echte zomerbloeier, en kan niet tegen nachtvorst. Zonder veel moeite breng je met knolbegonia’s in de zomer snel kleur aan op een terras of balkon. Knolbegonia’s ( begonia x tuberhybrida) zijn verkrijgbaar in helderroo roze, wit, geel of oranje. Door te werken met één kleur verkrijg je het beste effect.


Dit maakt deze bloem dan ook een van de meest omvangrijkste geslachten uit de botanica. Van die soorten bestaan weer duizenden cultivars en hybriden (kruisingsproducten), waarvan de meeste vooral om hun bloemen worden geteel maar bij bladbegonia’s gaat het vooral om de vaak prachtige bladeren. Dat geldt zeker voor de planten uit de ‘Magic Colours’-serie. Bevat geen eetbare delen voor mensen.


Roze- en witbloeiende soorten Bergenia’s. De plant zelf bereikt ongeveer een hoogte van – cm. Iets lager blijft Bergenia ‘Baby Doll’. Hij bloeit met lichtroze bloemen.


Denk maar aan de begonia als kamerplant die je huis in geen tijd opvrolijkt. Maar er zijn ook begonia ’s voor in de tuin, namelijk knolbegonia’s. Wil je weten hoe je begonia moet planten en verzorgen of waar je ze het best kan zetten?


Zodra de daglengte korter is dan uur stoppen ze met groeien en beginnen ze met bloeien.

Als ze bloeien doen ze dit ook gelijk. Normaal gesproken heeft de begonia wel wat liefde nodig. Je moet zijn uitgebloeide bloemen weghalen, want anders heb je kans op schimmel. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen, maakt de begonia ook weer nieuwe aan en verleng je de bloeiperiode. En dat kan best een klus zijn als de begonia flink bloeit.


De vele kleuren, structuren en patronen werken prachtig op elkaar in en creëren zo een nieuw beeld. Maar ook los staan ze goed in bijna elk interieur. Nu zijn de hieronder aangeboden soorten niet echt winterhar maar op de juiste standplaats kunnen zij jarenlang zonder moeite in de tuin overleven.


Een begonia staat niet alleen graag buiten te pronken, maar heeft het ook binnen naar zijn zin. Bekijk de plantwijzer begonia -voor-binnen. In de vrije natuur groeien meer dan 1. Balfour, directeur van de botanische tuin van Edinburgh. Iedereen kent wel de buitenbegonia, maar wist je dat er ook een kamerplantvariant van de begonia is? Of je nu houdt van kleurrijke bloemen of stoere bladen, met de begonia zit je altijd goed.


Ontdek de verschillende soorten begonia en hoe je ze moet verzorgen. Het is heel belangrijk dat het niet alleen een blaadje met stengeltje is, maar echt een stuk stengel van de plant. Er is een grote groep planten, die we met het ondergrondse deel vermeerderen.


Dit zijn de bol-, knol- en wortelstokgewassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts