maandag 2 maart 2015

Ilex blue prince

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment BLUE. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp.


Het is een langzaam en compacte groeiende hulst, die uiteindelijk circa 150cm hoog wordt. De diepglanzende, blauwgroene bladeren zijn klein en getand.

De bladeren van deze inheemse hulstsoort zijn blauwgroen, waardoor je de plant misschien ook wel kent als de blauwe hulst. Deze Hulst is zeer winterhard en uitermate geschikt voor middel grote hagen en blokbeplanting. De Blauwe Hulst, de naam zegt het al ,heeft paarse takken, en een opvallend blauwgroene bladglans met fijne stekels.


Het is voor de hulst niet bevorderlijk als hij pal in de wind staat, dus probeer hem op een beschutte plek te planten. Deze soort is zeer goed winterhard en vooral geschikt voor ondoordringbare wintergroene hagen en blokbeplanting. Te gebruiken als solitair, in groepen en voor hagen. Zeer sierlijk door de prachtige kleur der bladeren en bessen.


Laat zich goed snoeien en is bestand tegen roet en rook.

The most well known parent is Ilex aquifolium, English holly. Asian genetics includes ancestry from Japanese Ilex integra and I. Prince blue prijzen vergelijken. De struik groeit echter beter wanneer hij af en toe bemesting krijgt. Het gladde, glimmende, gekartelde blad is blauwgroen.


Het is aan te bevelen om kleding en handschoenen te dragen tijdens het snoeien om uzelf te beschermen. De heester kan in de zon of halfschaduw staan. Dit zorgt voor een goed doorlaatbare grond en bevordert sterk de wortelvorming van de plant. Zelf krijgt hij dus geen bessen. Balderen zijn blauwgroen en glanzen ovaal van vorm.


Bestel nu bij onze webshops! Laat je inspireren door ons grote aanbod BLUE. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Als u de Hulst iets te rigoureus heeft gesnoei is er geen reden.


Bloeit met witgroene bloempjes. Blue Maid als leiboom leverbaar. Kwekerij bouman uit dussen biedt vanaf medio september op bestelling aan voor € 4.

Ilex of hulst is een plant die weinig onderhoud vraagt en die gemakkelijk te snoeien is. Ilex is een geslacht van ongeveer vierhonderd soorten bloeiende planten uit de hulstfamilie (Aquifoliaceae). Het zijn struiken en bomen van 2-m hoog.


Het verspreidingsgebied omvat Azië, Europa, Noord-Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Er zijn groenblijvende en bladverliezende soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts