maandag 2 maart 2015

Compostvat maken

Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Bespaar tot wel via kiesproduct. Voor elke situatie de juiste compostbak.


Neem vooradvies gerust contact op!

Zo bestelt u bij ons direct de juiste compostbak voor uw tuin! Een compostbak maken kan op veel verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een compostvat , -bak, -kuil of een halfopen hoop. Iedere methode zorgt voor een ander aantal oogsten van compost per jaar.


Misschien was je al heel lang van plan om er eentje te maken , of heb je de groene koorts nog maar net te pakken. Hoe dan ook, er is nu geen. Dat geldt ook voor stro, zaagsel en houtas. Omdat dit zo droog is, moet je er niet te veel van in het compostvat gooien en het goed mengen met ander materiaal.


Onkruiden die zaden hebben of via hun wortels uitlopen, zijn ook niet welkom in het compostvat.

En gooi zieke planten liever in de gft-bak. Alle materialen zijn te koop bij de bouwmarkt en je kunt de compostbak maken in slechts vijf eenvoudige stappen. In een compostbak kun je eenvoudig je tuinafval kwijt, waarmee je je eigen, milieuvriendelijke bemesting voor je planten creëert. Als je een redelijk grote tuin hebt is het zeker een goed idee om zelf een composthoop te maken. GFT-afval kun je composteren tot gratis plantenvoeding.


Compost maken kun je zelf en kan overal. Wim heeft de compostbak , nadat deze op zijn plek is gezet, in de vier buitenste hoeken verstevigd door vier palen in de grond te slaan. De voorzijde van de compostbak bestaat uit uitneembare plankjes. Naarmate één van de drie compartimenten voller raakt, kun je de voorwand hoger maken. Voeg afval aan de bovenkant toe en schep de compost aan de onderkant eruit.


De werking in een compostvat is snel, goed te beheersen, hygiënisch en je hebt geen last van insecten. Plaats op elke geplaatste wand het bijgeleverde tussenstukje. Dankzij dit stukje kan je de ruimtes tussen de panelen mooi gelijk maken. Zorg er steeds voor dat de wanden waterpas zijn zodat je, eenmaal bovenaan gekomen, niet met een schuine bovenkant eindigt. D bouwtekening voor een houten compostbak.


Helaas staan er geen details op dit voorbeeld. Niet dat er veel details te zien zouden zijn, deze bak bestaat heel simpel uit vier pallets die aan elkaar zijn vastgemaakt. Ruim assortiment aan compostvaten voor een scherpe prijs.


Bestel bij ons direct de juiste compostvat voor uw tuin!

Maar als je de ruimte hebt, kan je er met een compostbak ook zelf compost van maken. Daarmee bespaar je gel energie en het milieu. En je hebt dan natuurlijk de perfecte bodemverbeteraar voor je planten en tuin. Een halfopen composthoop moet ongeveer anderhalve meter hoog, breed en lang zijn.


Een voordeel van dit systeem is dat de composthoop er wat ‘netter’ uitziet dan wanneer je een compostkuil hebt. Het is daarnaast goedkoper om gemakkelijk en snel je eigen halfopen composthoop te maken dan om een compostvat te kopen. Fraaie compostbakken uit hout Een onverslijtbare compostbak uit gerecycleerd plastic. Ook betonnen platen komen in aanmerking om een compostbak te maken.


Denk er wel aan dat bakken van meer dan een kubieke meter groot lastig zijn bij het omzetten. In ieder geval is het het beste om grote brede compostbak te maken met een tussenschot in het midden. In bak komt alle verse en nieuwe afval, in de tweede ligt de oude compost te “rijpen” of de “omgezette” hoop verder te composteren. Belangrijk daarbij is dat de bak luchtgaten bevat, zonder lucht is compost maken niet mogelijk!


Onderin het vat leg je een laagje van houtsnippers of ander los materiaal, om de vorming van een ondoordringbare laag te vermijden. Een vat dien je wekelijks te beluchten. Het meest gemakkelijk gaat dat met een beluchtingsstok waarmee je luchtkanalen in het materiaal draait. Zelf een regenton en compostbak maken Praktische tips voor het zelf maken van een regenton en een compostbak.


Natuurlijk kunt u ook een regenton kopen, maar het is leuker en goedkoper om zelf een regenton te fabriceren. Zorg dat je er vooral vooraan goed bij kan. Het geheivaak OMkeren die hoop ! Goede compost is een super groeimiddel voor planten, het houd vocht vast als de grond droog wordt.


Deze tips kunnen ervoor zorgen dat het composteren vlotter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts