vrijdag 6 maart 2015

Buxus poten

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Plant buxus wortelgoed in de wintermaanden, vanaf oktober tot april.


Zodra de planten gaan uitlopen, is het te laat om wortelgoed te planten, de kans is dan groot dat de buxus niet aanslaat.

Buxus van alle merken op beslist. U kunt een haag het hele jaar door poten. Mits het niet vriest en u potgekweekte struikjes koopt. Voor meer informatie, kijk bij aanschaf. Graaf een gat wat ruim genoeg is voor de kluit.


Maak ook hier eerst de kluit voldoende vochtig en zet hem in het plantgat. Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak.

Snoeit u twee keer per jaar dan zijn mei en september goede maanden. Bij het aanplanten van buxus dienen de planten dan ook uit de pot verwijderd te worden. Dan heeft u twee mogelijkheden: de buxus planten - aanplanten in volle aarde of overplanten in pot.


Aanplanten in volle grond. Is jouw buxus helemaal kaalgevreten door de rups van de buxusmot? Dan lijkt het nu misschien een hopeloos, geel gekleurd en kaal struikje.


Veel mensen verwijderen de buxus of branden de plant weg. Maar dit hoeft helemaal niet! Grote kans dat je jouw ooit zo prachtige buxus nog kan redden. Wat moet U nog meer weten om buxus -expert te worden!


De Nederlandse naam voor buxus is Palmboom of Buks. Van de palmboompjes is de buxus sempervirens het meest gebruikt. De groei van buxus is traag en kan door regelmatige snoei ingedamd worden.


De buxus werd al eeuwen geleden gebruikt als lage hegplant rond de kruidentuinen. Als de plant wat minder mooi is dan zou ik de plant in de tuin zetten.

Ze zijn er in verschillende soorten, verschillende vormen en verschillende formaten. Wilt u iets weten over de aanschaf, toepassing, onderhoud etc? Een taxushaag planten is niet moeilijk. Toch zijn er enkele zaken waar u rekening mee dient te houden.


Meer informatie over het planten taxus? Druk de grond goed aan en vergeet niet om voldoende water te geven. De dag van vandaag hangt er vrijwel in elke tuin een nestkastje voor onze liefste tuinvrienden. Beste Ivo, Kan ik nog wel buxus poten in mijn tuin of zijn er te veel plagen en ziektes?


Dankzij het keurmerk Topbuxus weet je zeker dat je een plant koopt zonder schimmels. Het groene in het blad zorgt voor de groei. Het maakt niet uit of hij in een pot staat of als solitair of haag in de volle gron een buxus zorgt steeds voor een bijzonder accent in de tuin.


Om uw buxus een goede start te geven, dient u met een paar zaken rekening te houden. Hoe buxus planten in volle grond? De taxus is namelijk zelfs geschikt voor vormsnoei, waardoor hij ook aan te raden is als u voor een aangetaste buxus vervangers nodig heeft.


Of leest u graag nog wat verder over de verschillende soorten taxussen die wij aanbieden? Hoeveel planten heb ik nodig voor mijn taxushaag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts