donderdag 25 februari 2016

Bonte hulst

Hoge kortingen, boek online. Altijd real-time beschikbaarheid. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting!


Een groot assortiment aan hoge kwaliteit vloerkleden bekijk ze nu online.

Geweven vloerkleden met stijlvol design, wat in elk interieur past. Vergelijk alle prijzen en bespaar tot wel via Kiesproduct! Ilex aquifolium ofwel bonte hulst Dit is de meest bekende hulstsoort die we bonte hulst noemen. Het heeft een groen blad met een gele rand die erg stekelig is en geeft mooie rode bessen in het najaar.


De naam is afkomstig van acutum wat scherp betekent en folium wat blad betekent. De hulst wordt gebruikt in hagen. De plant kan schaduw goed verdragen.


Van de hulst zijn vele cultivars ontwikkel die vermeerderd worden door middel van stekken.

De bladeren en bessen worden gebruikt in kerststukjes. Hout van de hulst wordt gebruikt voor meubilair en inlegwerk. De jonge bladeren kunnen in juni worden geplukt en gedroogd.


In het najaar krijgt deze hulst rode bessen die mooi afsteken tegen de witte bladrand. Daarom is Het Bonte Hert ook alle dagen open. Ook in de omgeving is van alles te beleven. Dit geeft een mooi siereffect. De goudbonte hulst is een prima haagplant maar kan ook goed gebruikt worden als een solitair.


Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten 45. De nederlandse naam is Bonte hulst , familie van de Aquifoliaceae. De bloemkleur is wit,rode bes en de bloeitijd is van ca. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca.


Verdraagt een temperatuur tot -gr. Lees hier meer over: soorten hulst. Wij hebben verschillende soorten hulst in het sortiment.


Wilt u snel een haagje, dan is het mogelijk een kant-en-klaar haag te bestellen van de Amerikaanse hulst.

Daarnaast kunt u verschillende snoeivormen bestellen zoals een bol, piramide of zelfs bonsai. Hulst kopen bij Directplant. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Vind altijd de beste prijs!


Let dan op dat je een vrouwelijke struik aanplant. Alleen de vrouwelijke struiken dragen bessen. Deze hulst kan gebruikt worden als haag. De leveringshoogte bedraagt tot cm. De permanent groene tuinplant biedt bijvoorbeeld een veilig thuis aan vogels, weert ongenode gasten uit de tuin en is heel geschikt om in vorm te snoeien.


Geef hulst in november een plekje in de tuin of op het terras en geniet ieder seizoen van deze tuintopper. Bekijk hieronder alle soorten Ilex struiken en koop uw wintergroene haag online bij de bomenshop. De harttak bij hulst sterft dikwijls af, vaak door vorst.


Verjongen: Wanneer ze jaren lang niet zijn gesnoei kunnen ze nog altijd sterk teruggesnoeid worden. Ze vormen dan opnieuw een mooie, verjongde heester. Verder is het een gewilde sierplant in de tuin en worden er hagen van gemaakt.


Ilex crenata en cultivars: Behoeft nauwelijks snoei. Deze toepassingen zijn van decoratieve aard. De mens heeft hulst niet altijd uitsluitend als decorum beschouwd.


We kiezen voor deze plant om de schoonheid en we kunnen de bessen gebruiken als decoratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts