vrijdag 19 februari 2016

Hopplant kopen

Kweek je eigen hop of bestel een prachtig groene hopbel. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Buitenplanten vanaf € I. Struiken I Bomen I Haagplanten.


Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Deze klimplant heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Dit komt omdat de plant in de herfst afsterft tot aan de grond en overwintert als een wortelstok. Wij adviseren je wel de hopplant aan het einde van het voorjaar te bemesten met Pokon gedroogde mestkorrels. Bekijk hier meer klimplanten. Een echte hopplant in je tuin waarmee je je eigen hop kweekt.


De hopplant kun je mooi als sierplant gebruiken voor over een pergola heen. Ook heeft deze klimplant een grote aantrekkingskracht op vlinders. De hopbellen die aan de plant groeien worden gebruikt bij de bereiding van bier.


Alle adressen waar je hopscheuten kunt kopen vind je hier.

Wacht niet te lang want het seizoen is kort. Twee jaar terug heb ik bij Intratuin een hopplant gekocht die volgens hun beschrijving resistent zou zijn tegen veel voorkomende schimmelziekten. Klimop , p Hedera hibernica €00. De bovengrondse delen van de hopplant sterven ieder jaar volledig af. Het ondergrondse deel blijft en groeit ieder jaar wat verder uit, tot het een aanzienlijker deel van de tuin in beslag heeft genomen dan u aanvankelijk van plan was toe te staan.


Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. De bloemen van de hopstruik zijn niet zo opvallen maar de groene hopbellen compenseren dat ruimschoots. Ze staan schitterend in een vaas en worden vaak in bloemstukken gebruikt. Gedroogd gaan ze maanden mee. Let wel op dat je kiest voor een vrouwelijke hopplant , want de mannelijke variëteiten krijgen geen bellen.


Daarom moeten de hopbellen direct bij de oogst gedroogd worden om het gehalte aan water terug te brengen tot maximaal. De EU schrijft dit ook wettelijk voor. De leveringshoogte bedraagt tot cm.


Voor algemene informatie over klimplanten klik hier! Humulus lupulus is een bladverliezende tuinplant. Hallo John, Dit is gewoon de officiële naam van het ras van de hopplant.


De jonge scheuten zijn gewoon geschikt voor consumptie.

De oudere scheuten zijn taai en kun je beter niet eten. Een gevaar zie ik er niet in. Een snelgroeiende klimplant met ruwe handvormige bladeren en ruw behaarde stengels. In de winter sterft de plant af en mag dan ook in het najaar tot de grond terug.


Zodra het vriest, is de grond minder geschikt om hopplanten te poten. Daarom heeft Bierevents een winterstop in de verkoop van hopplanten. Wil je het komend jaar hopplanten hebben? Ook het volgende jaar kun je weer Amerikaanse hopplanten kopen bij Bierevents.


Dit is met name voor hobbybrouwers en particulieren. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Wat betreft mijn hopplant van INTRATUIN heb ik niets dan goed te vermelden.


Het bier wat ik ermee heb gebrouwen smaakt heerlijk, en heeft na het afnemen van de zoete smaken na lagering toch nog een heel lekker aroma gekregen. Het doet denken aan een Engels aroma hop, met een stevig bitter. Als je bellen eraan wilt moet je vrouwlijke hopplant stekken, een plant dus waarvan je hebt gezien dat hij bellen draagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts