maandag 25 april 2016

Emelten en engerlingen

Er zijn verschillende methoden en producten toepasbaar voor het bestrijden van emelten en engerlingen. Deze zijn verkrijgbaar in het tuincentrum. Het bestrijden van deze larven gebeurt vooral tussen juni en november, wanneer deze plagen de meeste schade toebrengen. Belangrijk is wel om rekening te houden met eventuele huisdieren.


De engerling is een larve van de Meikever of de Rozenkever.

Ze is wit van kleur met een licht bruine, roestige kop. Aangezien ze altijd met heel veel zijn, gaat de aantasting in je gazon heel snel. De eerste taak van de verschillende kevers is paren en eitjes afleggen.


Aaltjes zijn meercellige diertjes die het lichaam van emelten en engerlingen binnendringen. Vervolgens scheidt dit aaltje een bacterie uit, waardoor de emelt of engerling wordt gedood. De aaltjes in de dode emelt of engerling gaan vervolgens op zoek naar overige emelten of engerlingen , waarbij het proces wordt herhaald. Larvex, tegen engerlingen en emelten - Het is natuurlijk erg vervelend als je gazon verwoest wordt door engerlingen , emelten en andere larven.


Larvex van BSI is een krachtig en ecologisch middel om je gazon weer helemaal gezond te maken.

Het product bouwt de weerstand van de grasplanten op waardoor de engerlingen en emelten verdwijnen. Het najaar is een perfecte periode om emelten en engerlingen te bestrijden. In de zomermaanden hebben de volwassenen kevers ( engerlingen ) en langpootmuggen ( emelten ) eitjes gelegd in het gazon. Deze komen nu, in de laatste helft van augustus uit én je moet ze snel bestrijden.


Kun je een plaag van emelten voorkomen? Je kunt de kans op een plaag in je gazon wel verkleinen door het plaatsen van sterk geurende planten Zeker als je al enkele keren een plaag van emelten of engerlingen te verwerken kreeg, is het aanplanten het proberen waard. Door de natuurlijke kruidenextracten worden de emelten en engerlingen naar dieper gelegen grond gedrongen. Hier door kunnen de emelten en engerlingen zich niet voeden van de wortels van het gazon. Graafbijtjes, mieren en regenwormen werken grond omhoog vanuit de gron maar tasten het gras zelf niet aan.


Zij eten overdag aan wortels van het gras en bij vochtig weer komen ze ‘s nachts ook bovengronds aan het gras eten. Emelten doen dit, net als engerlingen , wel. Wilt u emelten bestrijden maar weet u niet hoe?


Of weet u niet welke producten u nodig heeft voor het bestrijden van emelten en engerlingen in uw gazon? U heeft een prachtig gazon en in een mum van tijd is het grasveld een ravage geworden. U krijgt kale plekken in het gras en vogels pikken in het gazon.


Dit brengt een nog grotere schade met zich mee.

In dit geval heeft u grote kans dat er engerlingen of emelten aanwezig zijn. Schade emelten en engerlingen. De larven zijn voedsel voor vogels, waardoor er veel vogels op jouw gazon af zullen komen. De vogels onder andere merels, kraaien en eksters die op zoek zijn naar de larven, trekken het gazon uit elkaar.


Wil je liever de emelten en engerlingen op een natuurlijke manier bestrijden, dan kun je dit doen met aaltjes. Aaltjes behoren tot de groep nematoden en zijn een natuurlijke vijand van emelten en engerlingen. Het zijn microscopisch kleine wormen en die dringen de levende larve binnen.


Deze biologische meststof is ideaal voor gebruik op lichte en droge bodems waar het gazon er gehavend bij staat. Bestrijden van emelten en engerlingen. Tegen de rozenkever en de sallandkever kunnen er insectenparasiterende aaltjes namelijk Heterorhabditis bacteriophora ingezet worden. Dit is een biologische manier van bestrijding waarbij de aaltjes op zoek zullen gaan naar de larven van deze kevers.


U kunt de emelten het beste bestrijden in mei tot juli en van oktober tot december. Het advies is om het volgende jaar het gazon opnieuw te bestrijden. Net als bij de engerlingen kunt u emelten bestrijden met aaltjes (nematode) bijvoorbeeld DCM heteri-guard.


De parasieten kruipen in de emelt waarna ze verdoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts