vrijdag 29 april 2016

Winterharde yucca

Yucca ’s zijn origineel afkomstig uit Midden en Noord-Amerika. Ze bestaan in vele varianten en dat in wel soorten. Ze houden enorm veel van zon en hebben een hekel aan vocht.


De yucca zijn wortel is sterk, vezelachtig en draadvormig. Perfecte planten om uw tuin een mexicaanse uitstraling te geven en prima te combineren in een rotstuin. Yucca gloriosa is met name gewoon de sterkste, staan bij mij gewoon in de gron en soms best nat.

Ik heb een grote yucca rostrata, helaas heeft die koprot op het moment, maar dat komt ook omdat ze plant niet in superbeste conditie was en weinig wortel ha hij heeft overigens wel heel veel nieuwe wortels aangemaakt, maar voor alle zekerheid en nattighei heb ik hem uitgegraven en binnen gezet. De Yucca staat graag op een beschutte plek in kalkhoudende grond. Om een Yucca in bloeit te krijgen kunt u hem het beste in de volle zon zetten. Niet winterharde palmen: Cycaspalm Cycas revoluta is niet winterhar wij adviseren om de plant als kuipplant te gebruiken. Palmlelie Yucca elephantipes en Y. Verzorging palmen en Yucca ’s.


Zorg voor goed gedraineerde grond. Plant de palm het liefst op een beschutte plek (niet vol in de wind). Controleer de Yucca regelmatig op luis en ander ongedierte.

Hoe eerder deze worden waargenomen hoe groter de kans op bestrijding. Kijk hierbij vooral onder en tussen het blad. Spint zal je niet snel aantreffen bij een Yucca.


Mocht de Yucca besmet te zijn raden wij aan dit direct te behandelen met een chemisch of biologisch middel tegen ongedierte. Yucca s zijn zeer geschikt als kuipplant in serres (koud en warm) en binnentuinen en patio s , en met een beetje meer risico voor buiten. De Olijfboomspecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt. Yucca rostrata staat voor snavelvormig hiermee wordt het blad bedoeld. Op oudere leeftijd krijgt de plant meerdere stammen.


Winterharde palmbomen komen steeds vaker in de Nederlandse tuin voor, en doen meteen denken aan mediterrane oorden. U kunt met onze prachtige winterharde palmbomen een uniek vakantiegevoel maken in uw eigen achtertuin, alsof u in Spanje, Frankrijk of Griekenland zit. Wilt u een prachtige yucca of een tropische plant kopen, dan is de yucca rostrata een echte aanrader. Zeer robuste, winterharde soort uit het centrale deel van de chihuahua woestijn.


Op zoek naar Yucca ( Yucca elephantipes) H - D cm? Deze plant komt uit het gebied. De Yucca heeft een stoere uitstraling door zijn langwerpige groene bladeren die uit een dikke stam groeien. Je kunt de Yucca het beste direct verpotten na aanschaf in een ruimere pot.


Koop palmbomen zoals Trachycarpus fortunei of boomvarens als de Dicksonia antarctica hier. Yucca filifera is een soort afkomstig uit Mexico die gewoonlijk de vorm heft van een lage pol met bladeren. In zijn jeugdjaren lijkt hij veel op Yucca filamentosa, maar zijn bladeren zijn iets korter en dunner en hebben minder draden.

Het wordt stilaan tijd om de niet winterharde kuipplanten en bloembollen naar binnen te brengen. De dahliastengels kan je afknippen en de knollen uitgraven. De Yucca of palmlelie werd verkozen tot woonplant van de maand januari.


Meer Zuid-Amerikaanse sfeer dan met de palmlelie, zoals de Yucca , is bijna niet mogelijk! Yucca ’s vormen of een vrij flinke stam, of slechts een korte verhoute stam die vrijwel geheel onder de grond blijft. Winterharde Yucca 's die uw tuin een prachtige aanblok zullen geven door hun tropiche uiterlijk.


Bekijk snel ons online assortiment!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts