vrijdag 15 juli 2016

Bodembedekker pachysandra

Bestel één van onze top kwaliteit Bodembedekkers snel op Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? Met zo’n afstand verkrijg je na verloop van tijd een mooie, aangesloten, groene mat. Maréchal legt het je uit in dit artikel! Deze bodembedekker staat het liefste op een schaduwrijke plek en doet het goed onder bladverliezende bomen en struiken.


De plant zelf wordt tot centimeter hoog, en als bodembedekker houdt hij na een paar jaar het onkruid goed tegen.

Hij gaat ontzettend lang mee, dus als je de schuimbloem eenmaal in je tuin hebt staan heb je er geen omkijken meer. Pachysandra bloeit wit boven het blad. Daar blijft het blad van de plant diepgroen van kleur.


In de zon kleurt het blad van deze tuinplant groengeel tot geel en wil de plant ook minder goed groeien. De tuinplant groeit met wortelstokken uit tot een groen tapijt. Het is een giftige plant met groene, glanzende bladeren die tot 30cm hoog kan worden. Hij vormt heel veel ondergrondse uitlopers die al binnen een jaar een waar (winter)groen tapijt in de tuin kunnen vormen.


De dikke donkergroene bladeren zijn prachtig en de plant zorgt dat onkruid nauwelijks tot ontwikkeling kan komen.

Er worden geen uitlopers gevormd. Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien. We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als blijkt dat we boven de. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Hij bloeit vroeg in het voorjaar met crème-witte bloemvormen.


Bestel top kwaliteit Bodembedekkers vanaf €snel op Bakker. Bovendien is de plant volledig winterhard en wintergroen en vereist hij weinig onderhoud. Vaak wordt deze handeling enkel uitgevoerd bij oudere planten.


Doordat het een bodembedekker is, houd de pachysandra het onkruid tegen. De pachysandra is super geschikt voor in onderhoudsvrije tuin. De bladeren van de pachysandra zijn omgekeerd eirond. In de maanden maart en april bloeit de pachysandra.


Het zijn prachtige rechtopstaande kaars achtige. Ik zou mijn pachysandra ( bodembedekker ) willen vermeerderen, doe ik dit best door (is geplant in worteldoek) kleine sneetjes te maken in het worteldoek en daar in af te leggen of door ze te stekken in apparte potjes, een beetje laten groeien en ze dan te verplanten in het worteldoek ? Groenblijvende, kruipende vaste plant die zeer goed bruikbaar is als bodembedekker op schaduwrijke plaatsen. In de vroege zomer aren met zeer kleine, witte bloemen, soms met een roze gloed.


Leuk stuk over de bodembedekker.

Als ze volledig zijn dichtgegroeid hoef je nooit meer onkruid te plukken. Wat een uitvinding van moeder natuur #128521; De Campanula poscharskyana ‘E. Frost’ is ook echt een prachtige bodembedekker , die mis ik wel een beetje in het rijtje. Hij behoort toe aan de buxusfamilie.


De plant is ook nog eens wintergroen, dus hiermee heb je altijd een groene bodem. Het groene, leerachtige blad van deze bodembedekker blijft het mooist wanneer de plant in de schaduw of halfschaduw staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts