dinsdag 19 juli 2016

Plant olifantenpoot

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Buitenplanten al vanaf €online. Hierdoor heeft de plant ook de bijnaam Olifantenpoot of Olifantspoot gekregen in Nederland. Planten zie onze aanbiedingen! Deze robuuste stam en verdikking bij de knolvormige voet lijkt op een olifantenpoot en dit is hierdoor de nederlandse naam van deze plant. De stam stam ziet er niet alleen heel gaaf uit, het is ook een groot waterresservoir.


De binnenkant van de stam heeft iets weg van een spons. De Yucca Elephantipes heeft tamelijk zachte bladeren, die overigens niet altijd naar beneden hangen. Zo beoordelen wij de Olifantenpoot onder andere op zijn koppen, deze dienen voldoende te zijn ontwikkeld en frisgroen van kleur te zijn, ook willen we hier zo min mogelijk bruine punten in zien. De stam dient stevig te zijn en niet zacht of sompig, wanneer dit het geval is heeft de plant structureel te veel water ontvangen. Nu begint de plant licht te worden en valt helemaal uit.


Ik heb de plant pas twee keer een klein beetje water gegeven met Pokon, in de hoop dat hij wat aan kan sterken. Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt? Of zijn er mensen die tips hebben zodat onze vroeger o zo mooie Olifantenpoot weer goed kan groeien en weer mooi groen wordt? De krullen zijn al wat langer en dansen sierlijk in de lucht. De Olifantenpoot krijgt in een grote, brede, ronde pot van prachtige, authentieke materialen een heel stoer uiterlijk.


Tip: plant de olifantspoot nooit dieper dan hij stond. De stronk zelf moet namelijk niet of nauwelijks in de aarde staan om rotting te voorkomen. Dat maakt deze plant bovendien ook visueel aantrekkelijker. Doe het ophogen ook weer niet al te enthousiast, want de wortels zijn zelden zo stevig ontwikkeld dat ze de plant erg veel steun verlenen.


Deze plant heeft geen last van te lage of te hoge luchtvochtigheid. Begieten met mate, nooit teveel. De grond mag tussen gietbeurten drogen. Tijdens de rustperiode zelfs nog minder begieten.


Eventuele bruine bladpunten mogen afgeknipt worden. De plant mag in de zomer naar buiten op een beschutte zonnige plaats. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund.


Plant olifantenpoot

Marktplaats kan daardoor minder goed werken. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. De Nederlandse benaming is olifantspoot: de plant dankt deze aan haar brede wortelknol, waarin de stam van de plant onderaan eindigt. Die heeft wel wat weg van de poot van een olifant.


Zo groot wordt de plant in de woning niet. Elke maand geef ik de plant een klein beetje water (dat doe ik ook al vanaf dat ik hem heb, dus ook daarin heb ik niets veranderd). Eerst haald ik die direct weg, maar nu zijn het er zo veel dat de hele onderste rij (per stam) geel is. Geef in deze periode nog minder water, want de plant verbruikt er zonder zijn volle toef blad nog minder van.


Lelijk geworden punten kunt u afknippen en van tijd tot tijd sterft er ook blad in zijn geheel af. Dit kunt u er heel voorzichtig aftrekken als het geheel verdord is en meestal groeien er even snel weer nieuwe bladeren bij aan de plant. In Mexico, Belize, Guatemala, Texas en Californië groeien ongeveer verschillende soorten.


Vergeet je de plant een keer water te geven? Dat komt omdat zij water opslaat in haar stam. Pas als de grond droog aanvoelt, heeft deze kamerplant weer water nodig. Dit is ook de reden dat deze kamerplanten in Nederland bekend staat als Olifantenpoot.


Plant olifantenpoot

Beaucarnea is een geslacht van bloeiende planten. In het buitenland staat de plant bekend als Pony Tail. Voor iedereen een voordeel.


Wanneer de plant ouder wordt gaat de stam groeien, nadat de knol eronder is uitgezet. Opslag van water voor de plant vindt plaats in de knol. Dit maakt haar een gemakkelijk verzorgbare plant.


Plant olifantenpoot

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts